Nasıl bir gençlik Türkiye’yi ileri götürür?

Olayların ardından ortaya çıkan önemli bir konu da gençler arasında fikir ayrılığından kaynaklanan anlaşmazlıkların kutuplaşmaya yol açması.

En çok dikkat çeken nokta da, ortaya konan söylemlerin genelde nefret içerikli olması…

İleride Türkiye’nin yönetiminde söz sahibi olacağını umduğumuz gençliğin birbirine bakış açısı bu derede katı olmamalı ve gençlik keskin sınırlarla birbirinden ayrılmamalı…

Bu tehlikenin baştan engellenmesi için model oluşturmak ve ideal gençliğin nasıl olması gerektiğini ortaya koymak çok önemli.

Model Alınabilecek Gençlik Nasıl Olmalı?

Hedefimizin mevcut gençlik modelinin üstünde kaliteli, sevgiye önem veren, dindar, Atatürkçü, Allah’a aşık, vicdanıyla hareket eden, modern ve kültürlü bir gençlik oluşturmak olmalı.

Dünyanın kurtuluşu modern ve samimi bir dindarlık anlayışı ile mümkün olabilir. Peygamberimiz (sav) zamanında yaşanan sahabe dönemi İslam ahlakı dünya üzerinde yaşanmış modern dindarlık anlamında tek örnektir.

Daha sonra dine sokulan hurafeler ve bağnaz fikirler sonucu bazı insanlar dini yanlış yaşamaya ve tanıtmaya başladılar, bu da insanların din ahlakından uzaklaşmalarına sebep oldu. Estetikten, sanattan, temizlikten, güzel kokudan, müzikten hoşlanmayan kalitesiz bir dindar insan modeli ortaya çıktı. Dindarların hepsini bu şekilde zanneden birçok insan dinden uzaklaştı ve bu kişilere tavır aldı.

Modern Dindarlık Tüm Dünya için Çok Büyük bir Nimet ve Kurtuluştur

Birçok kişinin aklına din modern olur mu? Sorusu geliyor olabillir…

Modern dindar, kendisini her zaman güzelliğe davet eden, vicdanına uyan kimseye denir. Kalbine ilham olan vicdanın sesini dinleyerek en güzelini ve en iyisini yapan insan moderndir. Her zaman özgür düşünür, aklında bir baskı yoktur. Çünkü vicdana yapılan en ufak bir baskı insanı müthiş rahatsız eder.

İşte bizim arzuladığımız modern dindar gençlik de böyle olmalı. Vicdanı, sevgiyi, kaliteyi, sanatı ve estetiği en yüksek seviyede yaşayan bir gençlik.

Bu gençliğe en önemli örnek Peygamberimiz (sav)’dir. Peygamberimiz (sav) çok moderndi. Her zaman çok bakımlı, çok şık ve tertemizdi. Bakışları çok anlamlı ve güzeldi. Sürekli gül kokuyordu. Sahabe döneminde yaşanan modern ve kaliteli hayat tüm İslam alemine örnek olmalıdır.

Hz. Süleyman (as) Dönemindeki Modern Yaşam

Kuran’da anlatılan Hz. Süleyman (as) dönemi modernliğin, kalitenin, sanat ve estetiğin en güzel şekilde yaşandığı önemli bir örnektir.

Hz. Süleyman (as)’ın sarayında kullandığı teknoloji Müslümanların hedefi olmalıdır. Yaklaşık 5 bin yıl öncesinde çok ihtişamlı bir saray inşa ettiren Hz. Süleyman (as) saraya muhteşem bir havuz yaptırmıştır. Kristalden özel bir teknikle yapılan ve ışık oyunlarıyla derin bir su görüntüsü elde edilen bu havuzu Sebe Melikesi Belkıs derin bir su sanarak eteğini toplamıştır. Daha sonra cama bastığında su olmadığını anlamıştır.

Ayrıca Hz. Süleyman çok özel bir teknikle 3 boyutlu çok kaliteli görüntü nakli yapabilmektedir. Sebe Melikesi Belkıs’ın tahtını bu yöntemle getirttiğinde Belkıs tahtı gerçek zannetmiştir. İslam’da anlatılan modernlik budur.

Cenneti Örnek Almak...

Bu nedenle modernliği ve güzelliği hayatın her alanında ve her anında yaşamak ve benimsemek çok önemli. Bunun için cennetteki yaşamı hedeflemek dünyayı cennet haline getirmek gerekmektedir.

Güzellik arayan bir gençlik de toplum için acil ihtiyaç. Şu anda genel olarak gençlerde kendini bırakmışlık hakim. Giyilen kıyafetten yaşam alanlarına kadar her şey işlevsel. Oysa kaliteli bir yaşam için kıyafetin amacı sıcak tutması, binaların amacı soğuktan koruması veya insanı barındırması olmamalı.

Allah bize kaliteli ve modern bir yaşamın nasıl olacağını Kuran’daki cennet tasvirleriyle bildirmiştir.

Cennette herşey en mükemmel şekilde yaratılmıştır. Allah cennette inci ve mercan görünümlü takılar, yeşil atlastan işlenmiş insanın içini açan mükemmel güzellikte kıyafetler yarattığını bildirmektedir.

Hiç şüphesiz Allah, iman edenleri ve salih amellerde bulunanları altından ırmaklar akan cennetlere sokar, orada altından bileziklerle ve incilerle süslenirler; ordaki elbiseleri ipek(ten)tir. (Hac Suresi, 23)

Cennette havada asılı kristal köşkler vardır. Dünyada da aynı şekilde iç karartan estetikten uzak yapılar yerine, örneğin barok-osmanlı karışı ihtişamlı binalar yapılması insanların içini açar.

Gurfeler (cennet köşkleri) kırmızı yakut, yeşil zebercet (zümrüt) ve beyaz incidendir. Onlarda hiçbir kusur ve ayıp yoktur… [Ramuz el-Ehadis-1, s. 225/6]

Allah Kuran’da insanların oturacakları koltukların kumaşlarına kadar tarif etmiştir. Çok kaliteli düz bir kumaşla kaplı bir koltukta da oturulabilir, ancak Allah desenin de çok önemli olduğunu bildirmiştir.

Astarları, ağır işlenmiş atlastan yataklar üzerinde yaslanırlar. İki cennetin de meyve-devşirmesi (ordakilere) yakın (kolay)dır. (Rahman Suresi, 54)

İşte benim anlatmak istediğim İslam alabildiğine özgür akılla hareket eden insanların oluşturduğu bir dindir.

Vicdanlı, dindar, akıllı, kaliteli, özgür ve modern gençlik oluştuğunda insanlar dinin güzelliği içinde birbirlerine nefret söylemini bırakıp hoşgörü ve sevgiyle yaklaşacaklardır.