Turşu, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle taze fasulye turşusu, birçok sofrada hem sağlık hem de lezzet açısından önemli bir yer tutar. Ancak turşu yaparken karşılaşılan en büyük sorunlardan biri, taze fasulyenin turşu sırasında erimesidir. Bu durum, hem görünüm hem de lezzet açısından istenmeyen bir sonuç doğurabilir. Peki, taze fasulye turşusunun erimemesi için nelere dikkat edilmelidir? Profesyonel şeflerin önerileriyle bu sorunun üstesinden nasıl gelebileceğinizi öğrenelim.
 

ERİMEYEN TAZE FASULYE TURŞUSU TARİFİ

lezzet.com.tr adresinde yer alan içerikte tadı damakta kalacak taze fasulye turşusu tarifinin detayları paylaşıldı.

Özellikle kış aylarında sevilerek tüketilen turşu, fasulye turşusu tarifi ile daha da lezzetli hale geliyor. Her yemeğin yanına yakışan fasulye turşunun tadına doyum olmuyor. Peki, fasulye turşusu nasıl yapılır? Ne kadar sürede hazırlanır? Tadına doyamayacağınız fasulye turşusu tarifi, yapılışı, kuruluşu, gerekli malzemeler ve püf noktası...

AZE FASULYE TURŞUSU İÇİN MALZEME LİSTESİ

  • 5 su bardağı su
  • 1 kilo taze fasulye
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı deniz/kaya tuzu

TAZE FASULYE TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle tarife taze fasulyelerin kenarlarını kopartarak ve ikiye bölerek başlayın.
Temizlediğiniz fasulyeleri 15 dakika haşlayın. Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Kaynar suyun içerisine tuzu ekleyin ve eritin. Su soğuduğunda içerisine sirkeyi de ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz fasulyeleri kavanozun yarısına doldurun.
Sarımsakları kavanozun ortasına koyun ve üzerini taze fasulye ile doldurun.
Tuzlu sirkeli suyu kepçe ile kavanozlara dökün. Tüm suyu kavanozlara ekledikten sonra ağızlarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş almayan bir dolapta saklayın.
20 günün sonunda turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz. Et yemeklerinin yanına çok yakıştığını unutmayın.

Editör: Suzan ZEKİ