Pozitif enerji yayın...
Negatif yani olumsuz, yıkıcı, veya pozitif yani olumlu, yapıcı enerji..
Her insanda bu iki tür enerji de var. İnsanlar enerjilerini birleştirebilirlerse buna da sinerji denilir.
Sinerjiyi de negatif ve pozitif olarak ikiye ayırmak mümkün. Olumlu enerjiler birleşip bir kuvve oluşturabildiği gibi olumsuz enerjiler de pekâlâ birleşip daha güçlü bir yıkıcı dalga meydana getirebilir..
FETÖ karşıtı hareket (15 Temmuz darbesini püskürtme) olumlu sinerji idi. Oysa Gezi Kalkışması, tam bir yıkıcı dalga, negatif sinerji hareketi idi.
Toplumların hayırlı bir istikamete yönelmesi, insanların çoğunlukla hayırlı işler yapıyor olmasıyla mümkündür.
Bunun birinci adımı ise insana değer vermektir.
Hem kendinize hem kardeşlerinize, milletinize değer verin ki, üzerinizdeki enerjinin yönünü pozitif (olumlu) olarak tayin etmiş olun...
İşe kendinizden başlayın... Kendinize ne kadar değer veriyorsunuz? (Test için: Cep telefonuyla meşgul iken trafikte yürüyor musunuz?)
Pozitif, yapıcı, olumlu (hayırlı) bir enerjiye sahipseniz başka insanlara da bunu yayacak, siz hayırlı, güzel işlere yöneldikçe onlar da, sizden sirayet eden enerjiyle aynı şekilde hayırlara yönelecektir.
Yaydığınız pozitif enerjiye gelen insanlar olumlu enerji merkezleri oldukça, bu insanlar çoğaldıkça ortaya çıkan büyük sinerji, toplumun hayırlı istikamete yönelmesine vesile olacaktır.
* * *
Şimdi anlattıklarımızı pratiğe dökelim.
1) Pozitif enerji tebessüm eden yüzdür. Neşelidir, en kötü durumda bile güzel sabır (sabr-ı cemîl) ile hadisenin ağırlığını azaltır.
2) Pozitif enerji sahibi, çevrisinden merhabayı (selâmı) esirgemez, selamlaşır, “gününüz, sabahınız, akşamınız... hayırlı olsun” der.
3) En güzel misâl Hz. Peygamberimiz (salat ve selam olsun O’na) ve ashabıdır. Onlar karşılaştıklarında, selâmlaşır ve Sûre-i Asr’ı okurlardı... “Aranızda selâmı yayınız” Hadîs-i Şerîf’ini de unutmayalım.
4) Pozitif enerji, herkesin iyi ve kötü gününde yanında olmaya çalışır. İyi gününde sevincine, kötü gününde kederine) ortak olur, teselli eder.
5) Pozitif enerji, yanına gelenin yanından mutlu olarak ayrıldığı kişidir.
6) Pozitif enerji hayatı genişletir, yeni sosyal alanlar arar. Olumlu insan kabına sığmaz... Peygamberimiz (sallallahü aleyhi ve sellem), “iki günü eşit olan zarardadır (negatiftir)” buyurmuşlardı.
7) Pozitif enerjide cazibe, negatif enerjide iticilik vardır. Toplumun beğendiği, sevdiği kişiler pozitif enerjili kişilerdir. Büyük zatlar, tarihte ün yapmış büyük veliler hep pozitif insanlardı.
Pozitif enerjinin açılımı insanın sırrıdır... Allah (c.c) bu sırrı şöyle bildiriyor:
Meâlen “Asra yemin olsun ki, şüphesiz insan apaçık bir ziyandadır. (Bu ziyandan, hüsrandan) ancak iman edip salih (maruf, güzel, iyi, pozitif) ameller işleyenler, birbirlerine hakkı (hakikati, hayrı, doğruyu, marufu, adaleti) tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler (azmi, sebatı, tavsiye ederek pozitif enerji yayanlar) müstesnadır..” (“Asr Sûresi)
#HARBİDEN: İşte pozitif enerjinin sırrı!.. Ne mutlu bu mürüvvete ulaşabilenlere... Böylelerinin ellerinden hürmetle öperim. 13.02.2018