İstanbul’da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 47 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı, ara mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu bulunan 22 sanığın tutukluluk hallerinin devamını, 10 tutuksuz sanığın ise tutuklanmasını talep etti.

Yenidoğan Çetesi davasında 12. gün Yenidoğan Çetesi davasında 12. gün

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA DURUŞMA

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda yapılan duruşmada, organize suç örgütü lideri olduğu öne sürülen Fırat Sarı’nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya ayrıca müştekiler ve taraf avukatları katılırken, salon çevresinde polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çok sayıda basın mensubu da duruşmayı takip etti.

SAVCIDAN TUTUKLULUKLARIN DEVAMI VE YENİ TUTUKLAMALAR İÇİN TALEP

Cumhuriyet savcısı, ara mütalaasında tutuklu bulunan 22 sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi. Ayrıca, davada yer alan 10 tutuksuz sanığın da tutuklanması yönünde talepte bulundu.

Mahkeme heyeti, savcının taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya ara verdi. Davanın bir sonraki oturumunda, sanıkların tutukluluk durumlarına ilişkin karar verilmesi bekleniyor.

Yenidoğan soruşturmasında adı geçen Satılmış Çim aracında ölü bulundu Yenidoğan soruşturmasında adı geçen Satılmış Çim aracında ölü bulundu

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, sanık doktor Fırat Sarı'nın elebaşı olduğu suç örgütünün sevk ve idaresini sanık doktor İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'in yaptığı belirtiliyor. İddianamede, suç örgütünün esas amacının işletmesini devraldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf edip doluluğunu sağlamak, hastaların basamaklarıyla oynama yapıp, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) üst sınırda ödeme almak olduğu kaydediliyor.

Sanıklar tarafından hasta bebeklerin durumunun olduğundan daha ağır gösterildiği, olması gerekenden daha uzun süre yatışlarının sağlandığı belirtilen iddianamede, bu şekilde SGK'den yüksek ücret tahsil edildiği ve bazı hasta yakınlarından fazla para alındığı anlatılıyor. Bebek hastaların uygun sağlık hizmeti almasını sağlayacak hastanelere sevki yerine şüphelilerin seçtiği, örgüt adına karlı görünen hastanelere yatırıldığı bildirilen iddianamede, karın çoğunun sağlık çalışanı olan örgüt üyesi sanıklarla paylaşıldığı ifade ediliyor. Esas amacın, bebeklerin sağlık durumunun iyileştirilmesi değil, maddi açıdan en fazla kazanç elde edilmesi olduğu iddianamede belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi