Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi" dedi.

Demirli, "Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı" ifadelerini kullandı.

Yeni öğretim programları, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişime açılacak.

Yeni müfredat 1, 5 ve 9. sınıftan itibaren kademeli olarak uygulanacak.

ÖZGÜR ÖZEL: REDDEDİYORUZ

İstanbul Saraçhane’deki ‘eğitim mitingi’nde konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel DE, “İtibardan tasarruf olur ancak eğitimden tasarruf olmaz” diyerek yeni müfredata tepki göstermişti.

EĞİTİM SENDİKALARI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Eğitim sendikaları MEB'in yeni müfredat taslağına yönelik tepkilerini dile getirmişti.

Eğitim Sen müfredatı “Laik ve bilimsel eğitime büyük meydan okuma” diye netilendirerek; ''MEB’in 'yeni müfredatı', düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itiraz etmeyen ve yorumlamayan robot ve ruhsuz nesiller yetiştirmek amacıyla hazırlandı'' diye eleştirmişti.

Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, AKP iktidarında 21 yılı boyunca göreve gelen 9 bakan tarafından eğitim sistemi ve müfredatın sil baştan değiştirildiğine dikkat çekerek; “Yangından mal kaçırırcasına yapılan müfredat değişiklikleri her seferinde şeffaf olmayan bir süreçte hazırlanmış, eğitim uzmanlarının, üniversitelerin ve demokratik kitle örgütlerinin değil, yandaş sendikaların görüşleri doğrultusunda hazırlanmış ve pilot uygulamaya gidilmemiştir” demişti.

Kaynak: AJANSLAR