Toplum olarak yaşadığımız manevi bunalım Müslümanların hayatının tüm alanlarında İslam’a uygun olmayan saçma sapan davranışlar edinmesine yol açmıştır.

Söylenmesi bile içimi acıtıyor ama söylemek zorundayım; hem Müslüman olalım hem gayri Müslimler gibi yaşayalım bir anlayış içerisindeyiz.

Bu durum Müslümanların günlük yaşamalarında her an gözlemlenmekte ve durumdan rahatsızlık duyulmadığı gibi normal karşılanmaktadır.  

Yani, yaşadığımız veya yaşamaya çalıştığımız “Ortaya Karışık Bir Müslümanlık”!

Sadece amelde değil, iman ve itikatta da durumumuz hiç iç açıcı değil!

İslam hiçbir şekilde gelgiti ve tavizi kabul etmez; herkesin kafasına göre bir İslam yoktur.

İslam bir görüş değil, tamamen inanmaya dayalı bir sistem olup İslam’ın sana göresi bana göresi olamaz.

İman ve amelde kesin ölçüler olup herkes bu ölçüler içinde kalmak mecburiyetindedir.

Ölçü dışını normal karşılamak ameli zayi ettiği gibi imanı da yok edebilir.

Mesela, giyim kuşam:

Müslüman kız ve kadınlarının ekseriyetinde Peygamber Efendimiz(sav)’in “giyinik çıplaklıklar” ile ilgili Hadis-i Şerifinde beyan buyurduğu durum yaşanmaktadır.

Kafası kapalı yani Müslüman aşağı tarafların Müslümanlıkla alakası yok, saçma sapan giyimler.

Bunları gördükçe utanıyor, ümmetin çocuklarının geldiği bu duruma üzülüyorum!

Böyle bir giyim tarzının üzerine başörtüsü olmuyor!

İnanarak içten söylüyorum; niyet öyle olmasa bile bu tarzlar başörtüsüyle dalga geçmek olup Allah(cc) korusun sahibinin imanına zarar verebilir; çünkü, bu durumun kötü örnek teşkil edebileceği hesaba katılmalı.

Popüler veya dayatılan kültürün yansımalarını hemen hemen hayatın tüm alanlarında görebiliyoruz.

Tanığım birçok muhafazakar ailelerin düğünlerinde “Ortaya Karışık Müslümanlığı” görüyoruz.

Düğünler gelinle damadın dansıyla başlıyor, akabinde toplu dansla devam ediyor. Dans faslından sonra Kur’an-ı Kerim ve arkasından dua, varsa sema gösterisi….

Takı merasiminden sonra ortalık yıkılıyor; vur patlasın çal oynasın, tabi kadın erkek birlikte

Arkadaş ya Müslümanlığa uygun düğün merasimi yapacaksın ya da kadın erkekli, yarı çıplak giyim ortamlarında kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerimi okumayacak veya okutmayacaksınız!

Kur’an-ı Kerim okunurken insanların çoğu dinlemiyor, herkes konuşuyor, eğleniyor; oysa ki, Kur’an-ı Kerim okumak sünnet, dinlemek farzdır.

Yüce Rabb’imiz “Kur’an okunduğu zaman onu dinleyin ve sessiz durun ki, rahmete nail olasınız.”(A’raf, 7/204) Buyurmaktadır.

Düğünlerimizde de “Tam Ortaya Karışık Bir Müslümanlık” icra ediliyor!

İslam’a uygun olmayan ister düğün isterse başka merasimlerde Kur’an-ı Kerim okuyarak veya okutarak günaha vesile olmayınız.

Özellikle son yıllarda giyilen nişan elbiseleri ve gelinlikler duyarlı her Müslümanı utandırır, utandırmıyorsa diyecek bir şeyim yok!

Yeni tip nişan elbiseleri ve gelinliklerde göğüsün üst kısmı dahil olmak üzere omuz kısımları tamamen açıktır.

Bir de düğünlerde giyilen elbiseler var ki, şaşırıyorum; sanki, düğünlerde giyilen elbiselerde belli oranda dekolte şartmış gibi.

-Bu hale nasıl geldik veya getirildik?

Özellikle gençler üzerinde etkili olan medya bu tür giyim tarzlarını körüklemektedir.

-Film, dizi, program hatta reklamlarda bu giyim tarzını yoğun olarak görmüyor muyuz?

Birileri kendilerince haklı olarak sana ne milletin giyiminden, düğününden senin başka uğraşacak işin yok mu, adalet, kul hakkı ihlallerini, geçim sıkıntısını dile getir diyebilir, diyorlar da.

Elbette ki, yeri geldiğinde birçok toplumsal sorunlara yazılarımda yer veriyorum.

Sadece günlük hayatımızda değil; adalet, liyakat, kul hakkı, hırsızlık, yolsuzluk vs hemen hemen her alanda “Ortaya Karışık Bir Müslümanlığı” görebiliyoruz.

İslamiyet insanların işine geldiği gibi yorumlayacağı, yaşayacağı bir din olmayıp tamamen ölçü dinidir ve Müslümanım diyen herkes İslami ölçülere riayet etmek zorundadır.

Şunu da söylemeden geçmeyeyim; buna benzer yazılarımın muhatabı kendini Müslüman olarak tanımlayanlar olup diğerleri üzerine alınmasınlar.

Bir de beni derinden üzen bir hususu da belirteyim:

Sosyal medya denen bir alan var ki, bu alan faydalı işlerde kullanılırsa iyi de genel itibariyle zararı faydasından oldukça fazladır.

Muhafazakar/ dindar aileler nişan elbisesi ve gelinlik aynen yukarıda açıkladığım gibi olmasına rağmen bu utanılası durumu sosyal medyada niye paylaşıyor, bu şuursuzluğu niye gösteriyor anlamıyorum!

Müslüman niye paylaşıp başka muhafazakar/dindar ailelere kötü örnek oluyor, günahtan korkmuyor musunuz?

Paylaşma kardeşim paylaşma; sen paylaştıkça bu durumun normalleşmesine katkı yapacağını, bununda bir vebali olduğunu unutma!