Günlük hayatta sıkça tüketilen ve uygun fiyatıyla herkes kesimden insanın ulaşabildiği makarnalarla ilgili çok ilginç bir teknoloji geliştirildi. İngiliz basınında yer alan bir habere göre, bir süredir MIT ve Syracuse Üniversitesi araştırmacılarından oluşan bir ekip, gıda nakliye masraflarının ve gerekli depolama alanlarının nasıl azaltılabileceği üzerine çalışıyordu. Az miktarda alanda çok fazla yiyeceği depolamak için çözümler arayan bilim insanları, şekil değiştirebilen makarnalar ile çözüm bulmuşa benziyor.

AZ HAVA ÇOK MAKARNA

Gündelik hayatta marketlerde satılan makarnaların paketlerinin yüzde 67’sinin havayla dolu olduğu düşünülünce alan kazanmak için adım atmak mantıksız görünmüyor. Bilim insanları "az alanda, daha çok gıda" prensibiyle hareket ederek jelatin-selüloz kompozitinin iki boyutlu filmlerinin suda çeşitli 3D şekillerde dönüştüğünü keşfettiler ve şekil değiştiren makarna üretmeyi başardılar.

LEZZETİ İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL

Yeni makarnaların üretiminde her zaman olduğu gibi önce dokunun daha sonra lezzetin iyileştirilmesi gerekiyor. Bilim adamları, makarna dokusunu düzenlemeyi başardıktan sonra makarnanın lezzetinde iyileştirme yapmaları gerekecek.