İTİRAZIM VAR
Rahmetli Müslüm Gürses’in şarkısı bu. Arabamın radyosunda ezgisiyle dinledim itirazlarını. Ardından Orhan Gencebay geldi. O da neyi değiştirdik ki diye sesleniyordu insanım diyen herkese. Bir süre vesayet anlayışının TRT’de yasakladığı bu sanatçılarımızı halk niye sevdi? Ortak bakışı, anlayışı, ruhu yansıttıkları için değil mi?
Pekiyi bu millet Recep Tayip Erdoğan’ı niye sevdi? Niye bunca oyun ve saldırıya rağmen 16 yıldır yürü iktidarsın, ardındayım diyor ona? Recep yani heybetli, gösterişli, azametli olduğu; Tayipliği yani ayıbı, günahı ortadan kaldırdığı; ayrıca da milleti kökünden koparma karanlığına itirazıyla Erdoğan aydınlığı sunduğu için değil mi? Meydanlar Recep Tayip Erdoğan nağmeleriyle niye inliyor? RTE Millet adına itirazım var diyor, neyi değiştirdik ki diyor ya bu yüzden adını nağmeliyor meydanlar? Anlaşılsın artık!
Cumhuriyet tarihinde Bimer, daha sonra Cimer ne zaman, niye kuruldu? Halkın sesini duyma birimi değil mi bunlar? Daha önce niye yoktu? Her alanda halk yandı derdini bu birimlere. Orada kümelenen sorunlar tasnif edilip incelenerek nasıl bildirildiyse kendisine, o yolda çözüm istedi yol arkadaşım bildiklerinden. Eksiklik, başarısızlık varsa sebep olan yol arkadaşlarıdır, bilebilir mi lider her doğruyu?
Her alanda halkın sesiyle dönüşüm gerçekleştirildi de eğitim kültürde ilerlenemedi diyen de bizzat kendisiydi. Dershane niye var dedi, dünyayla rekabet edemezsek vagon oluruz, ileri ülkeler gibi biz de yüzde 70 meslek lisesi kurmalıyız, kesmeyelim bunların önünü dedi. Teog neymiş, eskiden Teog mu vardı dedi. Bunlar hep halkın sesiydi de gereğini sağlıklıca yapacak kadrolar bulunamadı.
Çok uğraştım sesimi duyurmak için. Aday adayı da oldum. Devrin Başbakanı Konyalı. Belki izler diye Kontv.ye bile çıktım. Yalvardım, RTE doğru diyor, eğitim sistemini düzeltmek istiyor, muhalefet olarak eleştireceğinize sözlerini takip edin de haydi gel birlikte yapalım deyin, doğruya eleştiri yapılmaz; muhalefetin görevi iktidar doğrularına güç vermek, kusurlarına törpü vurmak değil mi dedim ama bizim muhalefet kültürü, yanlızca kusurla yıpratma anlayışına odaklıydı. Olmadı gitti. Bakan, bürokrat değişe değişe geçtik Başkanlık sistemine. Şimdi Bakanlar bağımsız.
İşinin ehli diye getirildiler göreve. İnşallah lideri mahcup etmezler! Eğitim bilimi uzmanı Ziya Hoca Bakan olduğuna inanamadığını dillendirdi ekranlarda. Niye? Çünkü halkın sesiyle yürüyen lider, onun eğitimcilik gücünü duydu kamuoyundan. Bu samimi yaklaşımı anlamak lazım değil mi? Ziya Hoca, liderlik etkiledi de görev aldım diyor. Öyleyse mutlaka başarmak zorunda. Bunun için de liderinin halkın sesini duyduğu gibi eğitime kafa yoranları dikkat kesilerek dinlemeli. Yoğunluk bahanesiyle öneri ve taleplerden kaçarsa, bir kolun parmakları kadar sayılı ciddî eğitim davacısı aksakal(duayen) eğitimcileri dikkatle dinlemezse buna itirazım var!
Kılıçdar muhalefet sürekli kılıç vurma derdinde. Millete değil de yurtdışı muhaliflere gidiyor, ne acı! İnce muhalefetin dediği dediğini tutmadı; eridi gitti. İyi Parti lideri, dava arkadaşlarını bölüyor. Halkın Yavaş Gardaşım Yavaş sloganı belleklere yer etmiş. Paylaşılamıyor. Diyor ki en iyi rozet ay yıldız. Milletin ortak adayı olayım. Yok ille de bendensin! Memleket bitti yine bitmedi sen ben demiş ya Namık Kemal. Aynen! Çözüm yok öneri yok, illede ben! Yine gümbür gümbür olacak meydanlar RTE nağmeleriyle. Halkın sesiyle yürüyen destansı liderle bunlar mı yarışacak? İtirazım var gardaşım!
RTE diyor ki kibirlenen, halka tepeden bakan benim yol arkadaşım olamaz. Doğru söze ne denir ey muhalefet! Sizden niye çıkmıyor halkın dersini alan lidere yakışan bu sesleniş hiç? Örneğin Ordu ve Samsun vekil listesi yapılırken halkın sesi uzaktan gelen davul sanıldı da birer vekil kaybedildi. O zaman çıkamamıştık yoğunluk mesajlarından, kibirden bayırdakilere. Şimdi oralardan kurucular başkan adayı. Alkış! 2002 ruhuna dönüş sinyali bu. Hataları olursa da en azından herkesi dinlerler. Lakin birkaç kişi müstesna, bayırdakilerin çoğu halkın sesini duyuracak olanlara yine aynı muameleyi sürdürüyor. İmam bildiğini okuyor yine yani. İşte buna da itirazım var!
RTE halkın sesiyle bayındırlık dedi ama şimdi ekonomi zorda, düşmanlar da yeni manevralar peşinde. Adalet ve Kalkınma mecra değiştirmeli artık! Aklın yolu bir. Düşmanlara inat kalkınmayı bağımsız olarak eğitim, bilim, sanayi, teknoloji gücüne devşiremezsek buna da itirazım var.