Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmamak ve insanların duyarlılığını artırmak amacıyla resim yapmaya karar veren liseli öğrenciler yaşanan dramı tuvallere aktardılar.
Gazze'de yaşanan acıları çizerek paylaşan öğrenciler, ders çıkışlarında atölyeye giderek ortaya fevkalade çalışmalar çıkarttılar.
Hafta içi her gün ders bittikten sonra atölyeye giden öğrenciler ve öğretmenler, Filistin ve Gazze'de yaşanan acıları yağlı boya tablolarla anlatmaya çalışıyor.
Çizdikleri resimlerle dünyaya Gazze'nin sesini duyurmak isteyen öğrenciler, bu sayede insanlarda Gazze konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmayı hedefliyor.
"Öğrencilerdeki duyarlılığı görünce umutlanıyoruz"
Okul müdürü Yusuf Sarıkaya, okulun atölyesini anlamlı bir projeye imza atan öğrencilere tahsis ettiklerini söyledi.
Gazze'de yaşananların insanlık adına büyük bit utanç olduğunu belirten Sarıkaya, "Öğrencilerden böyle bir istek olduğunu duyunca gururlandım. Okulumuzda eğitim gören bütün öğrenciler bu konuya çok hassas yaklaşıyor. Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Okulumuzda dersler bittikten sonra öğrencilerimiz atölyeye geçiyor. Çok güzel, çok anlamlı eserler ortaya çıktı. Resimlere bakınca hüzünleniyoruz, öğrencilerdeki duyarlılığı görünce umutlanıyoruz." şeklinde konuştu.
Resim öğretmeni Abdulhadi Temizay ise öğrencilerin projesini duyduktan sonra hemen atölyede çalışmaya başladıklarını söyledi.
Dünyanın gözü önünde Filistin'in işgal edildiğini ve binlerce insanın katledildiğini belirten Temizay, "Filistin'de insanlar öldürülüyor ve göçe zorlanıyor. Her zaman söylediğimiz gibi bu savaşın en büyük mağdurları çocuklar. Resimlerimizde Filistin özelinde özellikle çocukların sesini duyurmaya çalıştık. Öğrencilerimiz çizimlerinde çocukları ön plana aldı." dedi.
Öğrencilerin kollektif bilinciyle gurur duyan Temizay, "Öğrenciler böyle bir teklifle yanıma gelince çok sevindim. Okul sonrası gönüllü olarak geliyorlar. Öğrenciler, çizimleriyle Filistin'de öldürülen masumların sesi olmaya çalışıyor. Bir öğrencimizin çizdiği resim eğer toplumsal bir karşılık bulursa, bilinç ve duyarlılık oluşturursa bu bizim için bir kazanımdır. Okulda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ders aralarında atölyemizi ziyaret ediyorlar. Bu şekilde daha fazla insana ulaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
"Özellikle çocukları çizdiğimiz zaman duygusal anlar yaşıyoruz"
Okuldaki öğrencilerden Eylül Uçar, Gazze'deki katliama sessiz kalınmaması gerektiğini ifade ederek, "Biz de toplumsal bilinç oluşturmak için yaşananları resimlere aktarıyoruz. Bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle çocukları çizdiğimiz zaman duygusal anlar yaşıyoruz. Kendimizi onların yerine koyarak resimlerimizi çiziyoruz." diye konuştu.
Filistin'deki mazlumların sesi olmak istediklerini söyleyen 12. sınıf öğrencisi Emre Yaşa da saldırılarla ilgili tepkilerini ortaya koymak ve toplumu bilinçlendirmek adına çalışma yürüttüklerini vurguladı.