Fransa’nın kuzeydoğusundaki Saint-Dizier bölgesinde Fransız Hava Kuvvetlerine bağlı akrobasi uçuşu yapan iki jet, prova esnasında havada çarpıştı. Fransız-Alman yapımı Alpha jetlerin çarpışmasının sonrasında uçaklarda bulunan iki pilot ve bir yolcu, fırlatma koltuklarını kullanarak kazadan kurtuldu.

YANGIN ÇIKTI

Fransa ordusu açıklamasında, paraşütlerle iniş yapan yolcu ve pilotların bilinçleri açık halde bulunduğunu bildirdi. 1 kişinin yaralandığı olayda jetlerden birinin bölgedeki bir silonun bulunduğu alana düşmesinin sonrasında yangın çıktığı açıklandı.

Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, acil servis ekiplerinin bölgeye gönderildiğini ve olayda hafif yaralanan 1 kişinin tedavi edildiğini dile getirdi.

Kaynak: İHA