Evde hamburger köftesi yapmak oldukça kolay ve lezzetli bir yöntemdir. Kendi hamburger köftenizi yaparak fast food zincirlerindeki lezzeti evinize taşıyabilirsiniz. İşte ev yapımı hamburger köftesi tarifi:


2-109

Hamburger Köftesi Malzemeleri

500 gram dana döş kıyma
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 yemek kaşığı hardal
İsteğe bağlı olarak sarımsak tozu, kimyon, kekik

Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

- 500 gram dana döş eti kıyması
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı: hardal, sarımsak tozu, kimyon, kekik

Yapılışı:


1. Orta boy büyüklükte bir derin kaba kıymayı koyun. Üzerine 1 adet yumurta kırın.
2. Kıymayı hafifçe karıştırın ve yoğurun. Ancak evde hamburger köftesi tarifinde kıymayı çok fazla yoğurmamanız gereklidir. Sadece malzemelerin yeterince iç içe geçtiğinden emin olun.
3. Bu işlemin hemen ardından tuz, karabiber, galeta unu ve üzüm pekmezi ilave edin. İsteğe bağlı olarak hardal, sarımsak tozu, kimyon ve kekik ekleyebilirsiniz. Ancak etin tadını en iyi şekilde almak için çok fazla baharat atılmaması önerilir.
4. Tüm malzemeleri güzelce karıştırdıktan ve biraz yoğurduktan sonra 5 eşit parçaya bölün.
5. Hamburger köftesinin yuvarlak boyutlarını oluşturmak için bir kavanoz kapağından yardım alabilirsiniz. Kavanoz kapağı ile biraz yaydığınız harcın üzerine hafifçe bastırın ve şeklini oluşturduktan sonra kapaktan ayırın.
6. Her hamburger köftesini yağlı kağıt üzerine koyun ve üzerini örtün.
7. Yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirin. Dilerseniz daha uzun süre dolapta bekletebilir, kızartacağınız zaman dolaptan çıkarabilirsiniz. Ancak aynı gün tüketilmesine özen gösterin.
8. Ardından hafif yağlanmış tavada altı ve üstü kızarana kadar pişirin.

Hamburger köftesi tarifinin en önemli püf noktalarından biri, kıymanın dana döş etinden tek çekim olması gerektiğidir. Ayrıca kullanacağınız hamburger ekmeğinden biraz daha büyük köfteler hazırlamaya özen gösterilmelidir çünkü köfteler kızardıkça bir miktar küçülür.

Kaynak: haber merkezi