Chia tohumu, suyla temas ettiğinde üç katı kadar şişer ve jel benzeri bir kıvam alır. Bu özellik, tohumların sindirim sisteminde daha uzun süre kalmasını sağlayarak tokluk hissini artırabilir.  

Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını desteklerken, lif içeriği sindirimi düzenler. Ayrıca, vitamin ve mineral açısından zengindirler. Çeşitli tariflerde kullanılabilir; örneğin, chia pudingi yapabilir veya smoothie'lere ekleyebilirsiniz. 

Chia tohumlarını suya veya süte ekleyip bekleterek jel kıvamına getirebilir, salatalara, smoothie'lere veya yoğurda ekleyerek tüketebilirsiniz.  

Chia tohumları, antioksidanlar, kalsiyum, magnezyum ve demir gibi besin maddeleriyle doludur. 100 gram chia tohumunda yaklaşık 34 gram lif bulunur, bu da bağırsak sağlığını destekler. Ayrıca, suyla bekletildiğinde oluşturduğu jel kıvamı, sıvıları emerek mideye dolgunluk hissi verir.  

Chia tohumlarını günde 1-2 yemek kaşığı tüketmek yeterlidir. Yulaf ezmesi, yoğurt veya smoothie gibi besinlere ekleyerek kolayca kullanabilirsini

Kaynak: HABER MERKEZİ