Şampiyonlar Ligi maçında Real Madrid ve Alman ekibi Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Sonucun ne olacağı merakla beklenen dev finalin ilk 45 dakikasında gol haberi gelmedi. Maçın 74. ve 83. dakikalarında 2 gol haberi geldi. Peki “Şampiyonlar Ligi finalini kim kazandı? Şampiyonlar Ligi kupasını kim aldı?” İşte 2024 şampiyonlar ligi maçına dair merak edilen ayrıntılar…

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİNİ KİM KAZANDI?

Real Madrid ve Borussia Dortmund maçı geçtiğimiz akşam oynandı. Real Madrid, ikinci yarıda oyunu dengelemeyi başardı. Carlo Ancelotti'nin ekibi Jude Bellingham ve Toni Kroos gibi isimler ile rakip kaleyi zorladı.

Real Madrid ilk dakikalarda gol heyecanı yaşayamadı. İspanyol temsilci Real Madrid aradığı golü 74. dakikada buldu. Bu dakikada kullanılan kornerde rakip ceza sahasına kadar gelip kafa vuruşu ile Dani Carvajal takımını 1-0 öne geçirdi. Real Madrid, 83. dakikada Vinicius Junior ile bulduğu golle 2-0'ı buldu. Karşılaşmanın son dakikalarında da başka gol sevinci yaşanmadı ve Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götürmeyi başardı.

ŞAMPİYONLAR LİGİNİ EN ÇOK KAZANAN TAKIMLARI HANGİLERİDİR?

Avrupa'nın kulüpler kapsamında en büyük organizasyonunda bugüne kadar 42 farklı takım final maçı oynandı. 22 ekip kupayı müzesine kadar götürdü.

Devler Ligi kupasını Real Madrid 14, Milan 7, Liverpool ve Bayern Münih 6'şar, Barcelona 5, Ajax 4, Manchester United ve Inter 3'er, Benfica, Juventus, Chelsea, Nottingham Forest ve Porto ikişer, Aston Villa, Borussia Dortmund, Celtic, Kızılyıldız, Feyenoord, Hamburg, Olimpik Marsilya, PSV ve Steaua Bükreş de birer kez kazandı.

Kaynak: istiklal.com.tr