Yerel seçimlerde belirgin bir proje sunamayan ve yerel siyasete yönelik net bir bakış oluşturamayan YRP, özellikle AK Parti'den ayrılan isimleri kullanarak AK Parti'ye karşı bir rakip çıkarma stratejisi izlemişti. Bu strateji, oyların bölünmesine yol açarak birçok bölgede CHP'nin seçim kazanmasına neden oldu.

Seçimlerde Cumhur İttifakı'nı zayıflattığı eleştirilerine maruz kalan Yeniden Refah Partisi, 31 Mart seçimlerinde iki il belediye başkanlığı, 33 ilçe ve 14 belde belediyesi kazanarak kısmi bir başarı elde etti. Ancak bu başarı uzun ömürlü olmadı. 

Seçimlerin üzerinden beş ay geçerken, partide önemli ayrılıklar yaşandı. Seçim sürecinde geçici birlikteliklerle partide yer alan birçok belediye başkanı, seçim sonrası YRP'den istifa etti. Ayrıca, YRP'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki milletvekili sayısı da beşten dörde düştü.

Son olarak, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, YRP ile yollarını ayırdığını açıkladı. Gülpınar'ın istifasıyla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkanvekili Ahmet Oruç da partiden ayrıldı. Şanlıurfa'daki belediye meclis üyeleri Sait Ağan, Cuma Demir, Osman Kaya, Mehmet Alak, Mehmet Şık, Celal Yeten, Ahmet Yıldız, Şavak Açar gibi isimler de partiden istifa edenler arasında yer aldı.

YRP'den istifa eden diğer önemli isimler ise şöyle:

- İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu
- Erzurum Aziziye İlçesi Belediye Başkanı Emrullah Akpunar
- Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu
- Elazığ Arıcak Bükardı Beldesi Belediye Başkanı Ali Açmaz
- Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu
- Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı Fehim Kaya
- Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez
- Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit
- Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan

Kaynak: HABER MERKEZİ