“REFORM” ADI ALTINDA DİNİ DEĞERLERİ HEDEF ALIYORLAR

Petrol paraları ile Batılı sapkınlardan bile daha sapkın bir hayat yaşayan, başta ABD ve Avrupalı dostlarının gözüne girmek için “reform” ve “yenilik” adı altında İslam’ın dini değerlerini erozyona uğratarak olmadık işlere kalkan Suudi Arabistan’ın yönetimi skandallarına bir yenisini ekledi.

KABEYİ’Yİ BATILI ŞARKICILARIN SAHNE DEKORU YAPTILAR

Yanıbaşlarındaki Gazze’de çocukların katledilmesini gram umursamadan eğlenmek için konser ve festival düzenleyen Suud yönetimi milyarlarca Müslüman’ın kutsal mekanı olan Kabeyi’yi batılı şarkıcıların sahne dekoru yaptı. Başkenti Riyad’da yapılan eğlence festivalinde ABD’li popçu Jennifer Lopez mayo ile sahneye çıkarken sahne dekoru olarak Kabe maketi kullanıldı.

Ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekerken “Bu nasıl Müslüman ülke?” eleştirilerine neden oldu.

Prenselman

JENNİFER LOPEZ MAYO İLE KONSER VERDİ

Şeriat yasalarıyla yönetilen Suudi Arabistan, son yıllarda önemli “reform” ve “Ilımlı İslam” kisvesi altında Veliaht Prens Selman'ın girişimleriyle 180 derece dönüşler yaşandı. Bu kapsamda kadınların istihdamından, mayo defilelerine ve çeşitli kültürel etkinliklere kadar birçok konuda reform getirildi. Geçtiğimiz hafta başkent Riyad'da dünyaca ünlü şarkıcı Jennifer Lopez konser verdi. Lopez'in mayolu sahne kostümü dikkatleri üzerine çekti.

673599C2A4D9E606 W1200Xh814

Suudilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde, sahne şovları ve Lopez'in performansı geceye damga vurdu.

Ayrıca Lopez'in, Riyad'da cüretkar bir sahne kostümüyle çıkması da tartışma yarattı. 

673599C5Dc790674 W1200Xh800

KABE İMAMI SKANDALA SESSİZ KALMADI TUTUKLANDI

Suudi Arabistan'da Muhammed bin Selman'ın başlattığı sözde müzik festivali, konser vs. türü açılımlarına en ciddi tepki şu an cezaevinde olan Kabe İmamı Salih Al Talip'ten gelmişti. Talip, tutuklanacağını bile bile bu "Ahlaksız partilerden ve şüpheli davetlerden uzak durun" sözleriyle skandal politikaları sert bir dille eleştirmiş verdiği en son hutbe ile yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurgulamıştı.

“İSLAMİ GELENEKLER İLE BAĞDAŞMIYOR”

Al Talib  tutuklanmadan önce eğlence etkinlikleri ve bunların arkasındaki İslami geleneklerle bağdaşmayan yabancılaştırıcı kampanyalara karşı uyarıda bulunarak “Eşcinsellerin gençlere rol model olarak sunulması, bir millet için utanç ve felaketten başka bir anlam taşımaz.” İfadelerini kullanmıştı.

Başlıksız 1Gv

TALİB'İN KABE'DE VERDİĞİ EN SON HUTBE DE ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ:

Münafıklar minberlerinde şöyle diyorlar: “Kur'an ezberleme halkalarından sakının.”

Biz ise büyük âlimlerimizin sözlerine kulak vererek şunu diyoruz: "Ahlaksız partilerden ve şüpheli davetlerden uzak durun." Eğer bu etkinliklerin sadece "eğlence" olduğunu iddia ediyorlarsa, bilin ki bunlar, şeriat ölçütlerine dayanmaktan ziyade, kasıtlı ve aşamalı bir şekilde hayata geçirilen yabancılaştırma projelerinden başka bir şey değildir. Bu projeler, çekici ve baştan çıkarıcı kıyafetlere büründürülmüş, "değişim" ve "yenilenme" gibi içi boş kavramlarla süslenmiştir.

“EŞCİNSELLERİN GENÇLERE ROL MODEL OLARAK SUNULMASI, BİR MİLLET İÇİN UTANÇ VERİCİ”

Eşcinsellerin gençlere rol model olarak sunulması, bir millet için utanç ve felaketten başka bir anlam taşımaz. Sizler, bu yozlaşmış programlarınıza insanların parasını harcıyorsunuz, ama sonunda yazık olacak; değerler ve ahlak savaşında mağlup olacaksınız. Çünkü bocalayanlar ne kadar çabalarsa çabalasın, dinine sıkı sıkıya bağlı bir toplum karşısında kaybedecekler.

“SİZİN PROGRAMLARINIZ YÜCE MÜMİNLER KARŞISINDA HEZİMETE UĞRAYACAKTIR”

Toplum, eğlencenin, inançlarını, değerlerini ve ahlakını sulandırmak için Batı kültürünün en "iyileri" olarak ithal edilen unsurların bir aracı olduğunu kabul etmeyecektir. Sizin programlarınız, savaş açtığınız Kur'an-ı Kerim ezberleme halkaları karşısında mağlup olacak ve her gün beş vakit "Allahu Ekber, Allahu Ekber" diyen yüce müminler karşısında hezimete uğrayacaktır.

VELİAHT PRENS BİN SELMAN'DAN “REFORM”

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, yabancı yatırımcıları ülkesine çekebilmek için son yıllarda bir dizi sosyal ve ekonomik reformu uygulamaya koydu.

Bu çerçevede kadınların araba kullanmasına izin çıktı.

Kadınların, ailelerinden bir erkeğin izni olmadan yurt dışına seyahat etmesine olanak tanıyan düzenlemeler de yapıldı.

HAREM-SELAMLIK UYGULAMASI YUMUŞATILDI

Kamuya açık alanlarda harem-selamlık uygulaması yumuşatıldı. Kadınların abaya giyme zorunluluğu da kaldırıldı.

Ülkede konserler de verilmeye başlandı. Turizm sektörünün canlandırılması için de adımlar atılıyor.

ALKOL SATIŞINA İZİN ÇIKTI

Ülkede ilk kez alkol satışına izin çıktı.

Başkent Riyad'da alkol satışı yapılan bir dükkan açıldı. Bu dükkandan sadece Müslüman olmayan ülkelerin diplomatları alışveriş yapabiliyor.

Geçtiğimiz aylarda ülke tarihinde, mayolu modellerin yer aldığı ilk defile sahnelendi.

67359A287899D217 W1200Xh675

Kaynak: Haber Merkezi