İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabahı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İBB’ye yönelik “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından başlattığı iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Gözaltında olan Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'ın emniyetteki ifade işlemleri tamamlandı.

3 gündür gözaltında bulunan İmamoğlu, dün ilk ifadesini vermişti. Yaptığı 121 sayfalık savunmanın ardından emniyetteki ikinci ifadesi de tamamlandı. İmamoğlu'nun ikinci ifadesinin 5 saat sürdüğü ve 18 sayfa ifade verdiği öğrenildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İBB Başkanı İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Şahan, şarkıcı Ercan Saatçi ile Serdar Haydanlı'nın da aralarında bulunduğu 91 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'nde işlemleri tamamlanan 91 şüpheli, 14 minibüsle İstanbul Tıp Fakültesi ek binasında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

Ekrem İmamoğlu'nun ayrı araçla adliyeye götürüldüğü öğrenildi.

Şüphelilerin Terör Suçları Soruşturma Bürosu ile Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevli toplam 30 savcı tarafından ifadelerinin alınacağı bilgisine ulaşıldı.

CHP, TÜM AVUKATLARI ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE DAVET ETTİ

CHP, İstanbul’da bulunan tüm avukatları cübbeleri ile Çağlayan Adliyesi'ne davet etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada avukatlara bir çağrıda bulundu.

Çelik'in paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Milletimizin Onurlu Hukukçularına Çağrımdır! Hukuk ve gerçek adaletten taraf onurlu tüm hukukçularımızı milletimizin hakkına, Ekrem Başkanımıza ve demokrasiye sahip çıkmak üzere cübbeleriyle “ifade saatinde” Çağlayan Adliyesi'ne davet ediyoruz. Bu mücadele hepimizin!"

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE ÇIKAN YOLLAR KAPATILDI

İstanbul Valiliği, Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na çıkan yolların yarın sabah saat 08.00'e kadar kapatıldığını bildirdi.

Yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı:

"19.03.2025 Valiliğimizce alınan tedbirlere ek olarak bazı yolların trafiğe kapatılmasına karar verilmiştir. Yeni karar doğrultusunda 22.03.2025 Cumartesi günü saat 16.00 ile 23.03.2025 Pazar günü saat 08.00 arası trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar şu şekildedir:

Abide-i Hürriyet Caddesi Merkez Caddesi Kesişiminden Çağlayan İstikameti ve Caddeye Çıkan Tüm Yollar,

Darülaceze Caddesi Çiftecevizler Caddesi Kesişiminden Hürriyettepe İstikameti,

- Taş Ocağı Caddesi ile Kurşun Sokak Kesişiminden Adliye İstikameti ve Bu Caddeye Çıkan Tüm Yollar,

Eğitim Sokak ile Esin Sokak-Manolya Sokak Kesişim ve Şevket Paşa Caddesi'ne Çıkan Tüm Yollar,

Piyalepaşa Bulvarı D-100 Kuzey Ayrımları Adliye İstikameti,

- Vatan Caddesi ile Şevket Paşa Caddesi Kesişimi,

- Kağıthane Caddesi ile Şevket Paşa Caddesi Kesişimi,

- Abide-İ Hürriyet Caddesi ile Şevket Paşa Caddesi Kesişimi,

Akgül Sokak ile Engin Sokak Kesişimi,

Dr. Cemil Bengü Caddesi ile Funda Sokak Kesişimi,

Taş Ocağı Caddesi ile Yurt Sokak Kesişimi,

- Çağlayan Tünel İçi Kavşağı Adliye İstikameti,

- Yeniyol Caddesi,

- D100 Kuzey Çağlayan Yan Yol Ayrımları,

- D100 Güney Çağlayan Yan Yol Ayrımları."

Kaynak: Haber Merkezi