İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarından dolayı dünyayı boykot dalgası sardı. İsrail markaları olan ya da İsrail ile en küçük bir bağlantısı olan ürünler boykot edilip satın alınmıyor. Boykot ürünlerini almak istemeyen vatandaşlar yerli markalara yönelme kararı aldı. Bu kapsamda hangi ayakkabı markalarının boykot ürünü olmadığı da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki "Hangi marka ayakkabı boykot değil? Lumberjack boykot mu?" İşte detaylar!

BOYKOT OLMAYAN AYAKKABI MARKALARI HANGİLERİDİR? LUMBERJACK BOYKOT MU?

Dünya genelinde ve ulusal çapta başlayan boykot hareketi pek çok ülkenin vatandaşlarının hayatına girdi. Boykottan dolayı da yıllardır kullanılan bazı ürünlere ve markalara elveda denildi. Bu boykot edilen markalar içinde ayakkabı markaları da yer alıyor. Hal böyle olunca, boykot ayakkabı markalarının yerini alabilecek yerli marka arayışına girildi. Peki "Boykot olmayan ayakkabı markaları hangileridir? Hangi marka ayakkabı boykot değil? Lumberjack boykot mu? Hummel boykot mu?" İşte ayrıntılar...

Boykot olmayan ayakkabı markaları şu şekilde sıralanmıştır;

- Lumberjack
- Hummel
- Hammer Jack
- Greyder
- Kinetix
- Gezer
- Scooter
- Lescon
- Elle
- Bambi
- Jump
- İnci
- Kemal Tanca
- Hotiç
- Nine West

BOYKOT NE ANLAMA GELİYOR?

Boykot ya da diğer adıyla direniş mesaj vermek istemek için yapılır. Protesto girişimleri de boykota girmektedir. Bir kimse, bir topluluk veya ülke ile belli bir amaca ulaşmak için her türlü ilişkiyi kesme durumudur. Boykot kelimesinin kökenine bakıldığı zaman, boykot İngilizceye İrlanda Toprak Savaşı sırasında gayrimenkul kira vekili olan Charles Boycott'un soyadından sosyal hayata giriş yaptı.

TÜRKİYE'DE EN SON NE ZAMAN BOYKOT YAPILDI?


İtalyan, Fransız ve ABD mallarına yapılan boykotlarla birlikte Türkiye’nin yakın geçmişinde en sık yapılan boykotlar İsrail’i destekleyen şirketlere karşı gerçekleştirilmiştir. Türkiye’de yakın zamanda büyük bir toplumsal katılımla yapılan boykot 1998 yılında Abdullah Öcalan’ın teslim edilmemesi üzerine İtalya’ya karşı yapıldı. “Önce vatan sonra ticaret” çağrısı ile devlet yetkilileri, medya, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar İtalyan mallarına boykot uyguladı.
 

Kaynak: Derya Sarıtepeci