Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Faruk Buyru, hamilelik sürecinde sıcak hava koşullarının kadınları daha fazla etkilediğini açıkladı. Gebeliğe bağlı olarak vücutta meydana gelen hormonal ve fizyolojik değişikliklerin, sıcaklık ve nem hissini artırdığını belirten Buyru, hamilelerin bu dönemde sentetik yerine pamuklu ve bol kıyafetleri tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, günlük en az 2 litre su tüketilmesi, sıcak hava koşullarında mümkün olduğunca güneşin dik geldiği 11:00-16:00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi.
Hamilelerin sıcak aylarda şekerli ve gazlı içeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirten Prof. Dr. Buyru, su, soda, az tuzlu ayran gibi içeceklerin tercih edilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, gebelerin beslenmelerinde sık ve az yemek yemelerini, karbonhidrat ve tuzdan uzak durmalarını tavsiye etti.
Yaz aylarında egzersizin önemine de değinen Prof. Dr. Buyru, serinletilmiş ortamlarda spor yapmanın veya uygun havuzlarda yüzmeyi tercih etmenin faydalı olabileceğini söyledi. Güneşlenirken koruma faktörlü güneş kremleri kullanılmasının önemine dikkat çeken Buyru, sıcak hava koşullarının tüp bebek tedavisi veya ameliyatlar üzerinde olumsuz bir etkisinin olmadığını belirtti. Laboratuvar ve ameliyathane ortamlarının sıcaklık ve nem kontrolü altında olduğunu vurgulayarak, bu tür işlemlerin her mevsimde güvenli bir şekilde yapılabileceğini ifade etti.