Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlık açısından risk taşıyan ve taklit-tağşiş yapılan gıdalarla ilgili düzenli olarak güncellemeler yapmaya devam ediyor.

Bakanlık, bu konuda detaylı bilgilere "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden erişilebileceğini duyurdu.

TEK TIRNAKLI HAYVAN ETİ TESPİT EDİLDİ
Son güncellemelere göre, bazı gıdalarda tespit edilen sahtecilik ve taklit durumları şunlar: Koyun ve dana etinde tek tırnaklı hayvanlara ait etlerin (at, eşek, domuz, zebra ve bunların melezleri gibi) kullanıldığı, peynirlerde gerçek süt yerine başka maddeler kullanıldığı, et dönerde ise dil eti yerine farklı et türlerinin kullanıldığı ve zeytinyağı yerine tohum yağlarının karıştırıldığı ortaya çıktı.

'ZEBRA' İFADESİ KAFALARI KARIŞTIRDI
Açıklamada görüldüğü üzere zebra etinin tespit edildiğine dair bir ifade yok.

Tek tırnaklı hayvanlara verilen örnekler arasında yer aldığı görülüyor.

Bakanlığın taklit ve tağşiş et listesinde kullandığı tek tırnaklı tanımlamasına zebra da giriyor. Ancak bu durum Türkiye'deki tağşiş ürünlerinde zebra eti olarak da yorumlanınca sosyal medyada bir anda en çok konuşulan başlıklardan biri oldu.

Gerçekte bakanlığın listesinde bu yönde bir veri bulunmuyor.

Yani sosyal medyada 'Bakanlık zebra eti tespit etti' şeklindeki söylemler gerçek değil.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesine eklenen son ürünler firmalar ise belli oldu. İşte o firmalar..