Domuz etini, dana etinden ayırma yolları şu sıralarda en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar et alırken ya da bir yerde et rken artık daha dikkatli davranıyor. Sonbirkaç gündür yaşanan olaylar bazı önlemlerin alınmasını zorunlu kıldı. Peki "Domuz eti dana etinden nasıl ayrılır?” Domuz eti hemen anlaşılabilir mi?” İşte detaylar! 

DOMUZ ETİ DANA ETİNDEN NASIL AYIRT EDİLİR?

Domuz etinin dana etinden ayırt etmenin belli başlı yöntemleri vardır. Öncellikle bazı geleneksel yöntemler de halen geçerliliğini koruyor. İşte sırasıyla o yöntemler;

- Öncelikle kokuya bakılabilir. Domuz etinin kendine has bir kokusu vardır. Dana etinin kokusuna alışkın olduğumuz için domuz etinin kokusu size daha baskın gelecektir.

- Daha sonra bakılacak olan ise renk ve dokudur. Domuz eti genellikle kırmızımsı ve pembemsi bir renge sahiptir. Dana eti ise daha açık kırmızı ve beyaz renktedir. Bunun yanında domuz etinin dokusu daha yumuşaktır ve yağ oranı da daha fazladır.

- Eğer domuz eti yenilirse, dana etine göre daha tuzlu ve acımsı bir lezzete sahip olduğu anlaşılır. 

- Bir diğer ipuçu ise  domuz etinin yağ oranı ve kemik yapısı dana etine göre daha belirgindir. 

- Belki de pe çok kişiyi cezbeden ipuçu ise fiyattır. Domuz eti genellikle dana etine göre daha uygun fiyatlıdır.

DOMUZ ETİNİ EN ÇOK TÜKETEN ÜLKELER HANGİLERİDİR?

Domuz eti tüketen ülkelerin hangileri olduğu da sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte domuz et tüketen ülkeler şu şekildedir;

1- Avusturya     

2- İsviçre            

3- Finlandiya     

4- Çin   

5- Fransa            

6- İspanya          

7- Danimarka    

8- Polonya         

9- Yugoslavya   

10- Almanya     

DİNLERİN DOMUZ ETİNE BAKIŞ AÇISI!

Yahudilik; (Tevrat) Sınırlı yasak: İsrail.

Hristiyanlık; (İncil) Yasaklayan mezhepler: Etiyopya Ortodoks Tevhîdî Kilisesi, Hebrew Roots, Messianic Jews, Yedinci Gün Adventist Kilisesi, United Church of God,

Gerekli gören mezhepler: Makedon Ortodoks Kilisesi. Kalanları: domuz etini diğer etlerden ayırmamaktadırlar.

Müslümanlık; (Kur'an) Ağır yasak: İran, Moritanya, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt, Libya, Pakistan, Şarja Emirliği ve Maldivler.

Sınırlı yasak: Endonezya, Malezya, Brunei, Lübnan, Irak, Tunus, Mısır, Fas, Bahreyn, Ürdün, Arnavutluk, Azerbaycan, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Kaynak: Derya Sarıtepeci