İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mart sabahı gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından, CHP Genel Başkanı Özgür Özel saat 20.30'da Saraçhane'de buluşma çağrısı yaptı. Binlerce kişi, İmamoğlu’na destek vermek için Saraçhane'de toplandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekrem İmamoğlu ve 99 kişi hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlamalarıyla soruşturma başlattı. Bunun yanı sıra, İBB Başkanı ve altı kişi hakkında "terör örgütüne yardım" suçlamasıyla ayrı bir soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

Şu ana kadar Ekrem İmamoğlu da dahil olmak üzere 87 kişinin gözaltında olduğu açıklandı.

Didem Soydan "Korkma" diyerek İmamoğlu'na destek verdi

İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından, CHP lideri Özgür Özel vatandaşları Saraçhane'ye davet etti. Çok sayıda kişi burada toplanarak gözaltıları protesto etti.

Öte yandan, pek çok ünlü isim sosyal medya hesaplarından gözaltı kararına tepki gösterdi. Model Didem Soydan, Saraçhane'den paylaştığı fotoğrafına "Korkma" notunu düşerek desteğini açıkladı.

Soydan, bir sonraki paylaşımında "Ülkemiz için, adalet için oradaydık! Korkma" ifadelerini kullanırken, daha sonra "Mustafa Kemal Atatürk bize egemenliğin kayıtsız şartsız bizim olduğunu öğretti. Haksızlığın karşısındayım" mesajını paylaştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ