Adalet Bakanlığı'nın açıklamasına göre, hükümlülerin eş, çocuk, aile ve akrabalarıyla bağlarını güçlü tutmalarını sağlayan Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) kapsamında bugüne kadar 185 milyona yakın görüşme gerçekleştirildi.

BAKAN TUNÇ'UN DİJİTAL TEKNOLOJİ AÇIKLAMALARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ACEP'in sadece görüntülü görüşme imkanı sağlamakla kalmayıp, e-Doktor, e-Mektup, e-Sayım, e-Dilekçe gibi birçok dijital hizmeti de içerdiğini belirtti. Tunç, "Ceza infaz sisteminde dijital teknolojinin kullanımıyla yeni bir çağın başlangıcındayız. ACEP, dünya çapında örnek gösterebileceğimiz bir proje. UYAP sayesinde bakanlığımızın tüm birimlerinde teknolojiyi etkin bir şekilde kullanıyoruz. ACEP projesiyle de ceza infaz kurumlarında bu teknolojiyi uyguluyoruz" dedi.

750 BİNE YAKIN HÜKÜMLÜ VE TUTUKLU FAYDALANDI

Bakan Tunç, ACEP projesinin 164 ceza infaz kurumunda uygulandığını ve 750 bine yakın hükümlü ve tutuklunun, 900 binden fazla yakınıyla sesli ve görüntülü iletişim kurduğunu ifade etti. "Görüntülü ve sesli görüşme sayesinde hükümlülerin aileleriyle bağlarını güçlü tutuyoruz" diye ekledi.

PİLOT UYGULAMA VE YAYGINLAŞTIRMA

1 Ekim 2020'de Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda pilot olarak başlatılan ACEP projesi, bugüne kadar 164 ceza infaz kurumuna yaygınlaştırıldı ve başarılı sonuçlar elde edildi.

Kaynak: AA