KPSS eğitim bilimleri oturumu, 14 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.30’da başlayacak. Adayların sınava girecekleri okullara erken gelerek zamanında sınav binalarına giriş yapmaları büyük önem arz ediyor. Peki “2024 KPSS eğitim bilimleri sınavından en erken ne zaman çıkılır? Eğitim bilimleri saat kaçta bitiyor?” İşte araştırılan bu soruların yanıtları…

EĞİTİM BİLİMLERİ SINAVINDAN EN ERKEN NE ZAMAN ÇIKILIR?

KPSS soru kitapçıkları dağıtıldıktan sonra gelen adaylar sınava giremeyecektir. Cevaplama işlemini erken tamamlayan adaylar olabilir. Ancak bu adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içerisinde sınav salonundan dışarı çıkmaları yasaktır. 

KPSS GENEL YETENEK VE GENEL KÜLTÜR SINAVLARI KAÇ DAKİKA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 120 sorudan oluşacak genel yetenek-genel kültür oturumu için adaylara 130 dakika cevaplama süresi verilecek. Sınav 12:25'te sona erecek.

Öğleden sonraki eğitim bilimleri oturumu ise saat 14.45'te başlayacak. 80 sorudan oluşan eğitim bilimleri testi için adaylara 100 dakika cevaplama süresi verilecek. Ek süre kullanması uygun görülen adaylar, 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecek.

2024 KPSS SORU VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen KPSS lisans oturumunun soru ve cevap anahtarının yayınlanması bekleniyor. 2024-KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu için adaylar, saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarını bilmeleri gerekir.

100 dakika sürecek olan bu sınav da saat 16:25'te sona erecek. KPSS soru ve cevaplarının sınavdan sonra yayınlanması bekleniyor.

Kaynak: istiklal.com.tr