En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı açıklandı. 10 bin TL olan emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılarak 12.500 TL’ye yükseltildi. Ayrıca Emekliye ek zam düzenlemesi ise Meclis’e sunuldu. Yasa tasarısının kısa bir zaman sonra yürürlüğe gireceği tahmin ediliyor. Hal böyle olunca da dul ve yetim aylığının da ne kadar olduğu merak edilmeye başlandı. Peki “Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu Temmuz 2024? Dul ve yetim aylığına ne kadar zam geldi 2024?” İşte bu soruların araştırılan yanıtları…

2024 TEMMUZ DUL VE YETİM AYLIĞI NE KADAR OLDU?

37,7 milyon kişinin geliri 12.500 TL’ye yükseltildi. Bununla birlikte dul ve yetimlerin alacağı rakamlarda netleşti. Buna göre hissesi yüzde 75’i kaplayan dul ve yetimlerin maaşı 7500 TL’den 9.375 TL’ye yükseldi.

DUL VE YETİM AYLIĞI NASIL SORGULANIR?

Dul ve yetim aylığı sorgulama işlemi iki farklı şekilde yapılır. İlk olarak, e-Devlet sistemi üzerinden başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda Alo 170'i arayarak da bilgi alabilirsiniz.

ÖLÜM AYLIĞI NE ZAMAN BAĞLANIR?

Çalışırken hayatını kaybeden sigortalının hak sahiplerine bağlanacak olan aylıklar ölüm tarihini takip eden aybaşından başlar. Hak sahipleri tarafından toptan ödeme ihyası ya da askerlik borçlanması ile ölüm aylığına hak kazanılıyorsa da bağlanacak olan ölüm aylıkları borcun ödendiği tarihi izleyen aybaşından başlar.

Kaynak: istiklal.com.tr