Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'nın öncülüğünde, metal ve marangoz atölyesi iki yıl önce okullara spor malzemeleri üreten bir merkeze dönüştürüldü.

Atölyede, okullarda kullanılan bilek güreşi masası, voleybol direği, basketbol potası, metal araçlar, beyzbol sopası gibi ekipmanların yanı sıra tenis ve kano gibi çeşitli branşlar için gerekli malzemeler, 30 kişilik bir ekip tarafından üretilmeye başlandı.

Bu sayede, dışarıdan alınan binlerce liralık malzemeler yerine yerli üretim spor malzemeleriyle önemli bir tasarruf sağlandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, yerli kaynakları kullanarak tasarrufu ön planda tuttuklarını belirtti.

Bu kapsamda metal ve marangoz atölyesini okullar için üretim yapan bir tesise dönüştürdüklerini belirten Kabakcı, 'Şu ana kadar 150 okulumuza pota, voleybol direği, satranç masası, bilek güreşi masası ve diğer sportif ekipmanları ürettik,' dedi.

Gençlerin spora olan ilgisini artırmak ve okulların spor imkanlarını genişletmek amacıyla hazırlanan projenin önemini vurgulayan Kabakcı, spor malzemeleriyle ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

SPORTİF ALANLARDA BAŞARI ARTIYOR

Kabakcı, çabalarının karşılık bulduğunu ve ürettikleri malzemelerin katkısıyla birçok sportif alanda başarılar elde edildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Yaklaşık 2 yıl önce bu tasarruf tedbirleri yokken okullara atölyemizde üretim yapmaya başladık. Her türlü ofis malzemelerimizi yapıyoruz. Rakam verecek olursak da 20 milyon liranın üzerinde bugün tasarruf elde ettik bu çalışmayla. Çünkü okullara bu imkanı verirken tedarik malzemelerini karşıladık. Bu da bizim açımızdan mutluluk verici bir olay çünkü kendi mekanlarımızda çok çok daha aşağı rakamlarda imalatımızı gerçekleştiriyoruz."

Ekstrem spor malzemelerinin döviz cinsinden satıldığını belirten Kabakcı, olimpik kano için bir malzemenin dışarıda yaklaşık 150 bin liraya mal edileceğini, ancak kurdukları atölyede bu malzemeyi 40 bin liraya ürettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA