İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Kaymakamlığı'nın yürüyüşü yasaklamasına aldırmayan sözde femist gruplar ve sapkın düşünce ve yönelimlere sahip olan LGBT'liler Beyoğlu'nda yürüyüşe geçtiler.

Yasağa rağmen Taksim'deki yürüyüşe başlayan marjinal örgütlerin de içinde olduğu binlerce kişi '23. Feminist Gece Yürüyüşü' adını verdikleri etkinlikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında bir araya geldi.

Güvenlik güçleri Beyoğlu Kaymakamlığı'nın aldığı kararla Taksim Meydanı'na barikat kurdu. Bu barikata karşın kalabalık barikatları aşarak ve uyarılara aldırmadan Sıraselviler Caddesi'ne doğru yürüyüşlerine devam ettiler. 

Aile Yılı Değl Direniş Yılı

"SEKÜLER ALTERNATİF MÜMKÜN"

Yürüyüş sonrası bir basın açıklaması yapan marjinal sözde Feminitsler, Seküler düşünceye övgüyle yaklaşırken muhafazakar kesimlere ise neredeyse kin kustular. 

Sözde femistlerin yaptıkları basın açıklamasında, "Biz gücümüzü Orta Doğu'da seküler bir alternatifi mümkün kılan Kürt kadınlardan alıyoruz" ifadelerini kullanırken, "Bir gün İstanbul Sözleşmesi feshediliyor, öteki gün “aile yılı” ilan ediliyor. Otoriter muhafazakar rejimler, kendi ahlaklarını yasaya dönüştürmeye, hayatlarımızı daraltmaya çalışıyor" denildi.

Kaynak: Haber Merkezi