Durov, Telegram'dan yaptığı açıklamada, platformun halka açık kanallar ve botların bulunmasına olanak sağladığını, ancak bu özelliğin bazı kişiler tarafından yasa dışı ürünlerin satışı yoluyla kötüye kullanıldığını ifade etti. Durov, ekiplerin bu konuda çalışmalar yürüttüğünü ve artık uygulamada yapılan aramalarda problemli içeriklere erişilemediğini belirtti. Ayrıca, Telegram'ın kötüye kullanımını önlemek amacıyla gizlilik politikasında değişiklik yapıldığını da sözlerine ekledi.

İlgili adli yetkililerden gelen geçerli yasal talepler doğrultusunda hizmet şartlarını ihlal eden kişilerin IP adresi ve telefon numaralarının paylaşılabileceğini açıklayan Durov, bu güncellemeyle suçluların caydırılmasının amaçlandığını aktardı. Durov, "kötü niyetli kişilerin platformu kendi emelleri için kullanmasına izin verilmeyeceğini" ifade etti.

NE OLMUŞTU

Telegram’ın kurucusu ve CEO'su Durov, 24 Ağustos'ta Paris'teki Bourget Havaalanı'nda özel jetinden indiği sırada gözaltına alınmıştı. Durov'un, Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirilmişti.

Paris Savcılığı, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov hakkında 12 farklı suçlama bulunduğunu ve 96 saatlik gözaltı süresinin ardından 28 Ağustos'ta mahkemeye çıkarıldığını açıklamıştı. Mahkeme, Durov'un 5 milyon avro kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermiş, kendisine Fransa'dan çıkış yasağı getirmişti. Durov'un tutuksuz yargılanacağı belirtilmişti.

Durov, Fransa'da gözaltına alınmasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, süreci "şaşırtıcı" bulduğunu belirterek, "Bir CEO'yu, yönettiği platformdaki şahısların işlediği suçlar nedeniyle suçlamak için akıllı telefon öncesi döneme ait yasaları kullanmak yanlış bir yaklaşımdır." ifadesini kullanmıştı.

Telegram'ın Avrupa Birliği'nde (AB) resmi temsilci bulundurduğuna işaret eden Durov, AB'nin taleplerine her zaman yanıt verdiklerini belirtmişti.

Kaynak: AA