Bu tarif, poğaça gibi bir lezzet sunarak pratik bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği sunar. Peynirli tuzlu kurabiye, pratik ve lezzetli bir atıştırmalık olarak birçok evde sıkça tercih edilmektedir. Bu tarifin poğaça kıvamında yapılması ise ayrı bir lezzet katmaktadır. İşte peynirli tuzlu kurabiye yapmanın kolay yolu ve tarifi:
Peynirli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 60 gram tereyağı (yumuşamış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Peynir
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu
Yapılışı:
1. İlk olarak yoğurma kabına 2 su bardağı unu alın ve üzerine yumurta, yoğurt, sıvı yağ, yumuşamış tereyağı, kabartma tozu ve tuzu ilave edin.
2. Malzemeler karışınca azar azar kalan unu serperek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak ve ele yapışmayan bir hal aldığında ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın.
3. Yuvarladığınız hamurun ortasına bastırıp içini çukurlaştırın ve içine fındık büyüklüğünde bir peynir parçası koyun. Hamuru kapatıp tekrar top haline getirin.
4. Hazırladığınız topları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.