CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın dün CHP Genel Merkez ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
3 TEMEL KONUDA SUNUM YAPILDI
CHP Lideri Özel, “Görüşme sırasında üç temel konuda sunum yapıldı: PKK, FETÖ ve DEAŞ. Sunumlarda ayrıca DEAŞ ile bağlantılı diğer İslamcı terör örgütleri hakkında da bilgi verildi. Sunumları üç farklı uzman yaptı, aralarda İbrahim Kalın katkıda bulundu. Bu sunumların ardından hazırladığımız 15 soruyu yönelttik. CHP’nin yurtdışındaki ofislerine çok sayıda başvuru alıyoruz. Üye alımları sırasında CHP’ye FETÖ veya diğer terör örgütleri sızmasın diye MİT’ten istihbarat desteği istedik. Onlar da büyük bir memnuniyetle buna yardımcı olabileceklerini söylediler” dedi.
"TARİHİ ÖNEMDE"
TV100'den Kübra Par’ın sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın dün CHP Genel Merkez’e gelerek sunum yapmasını “tarihi önemde” sözleriyle değerlendirerek "CHP olarak iktidarın en kuvvetli adayı, son seçimlerin birinci partisiyiz. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın CHP'ye gelip bir sunum yapması ve CHP'nin sorularını yanıtlaması zaten içerikten bağımsız kıymetli bir şey. Bunu önemsiyorum. Özel Kalemlerimiz arasında iletişim kuruldu ve bir tarih belirlendi. Güvenlik gerekçesiyle saat ve giriş çıkışları gizli tutuldu. ‘12’nci kata gelin, istediğiniz tedbiri alın’ dedik. Görüşme öncesinde MİT yetkilileri toplantı salonunda gerekli güvenlik tedbirlerini aldı, dinleme cihazı taraması yaptı ve salonu koruma altına aldı. Bu gizlilik, MİT’in çalışma prensipleri gereği hassasiyetle uygulandı. Saat 11.00'de görüştük ama gün içinde duyurmakta mutabık kaldık" şeklinde konuştu.
'15 SORU YÖNELTTİK'
3 konuda sunum yapıldığını aktaran Özel Özel, "PKK, FETÖ ve DEAŞ. Sunumlarda ayrıca DEAŞ ile bağlantılı diğer İslamcı terör örgütleri hakkında da bilgi verildi. Sunumları üç farklı uzman yaptı; aralarda İbrahim Kalın katkıda bulundu. Bu sunumların ardından hazırladığımız 15 soruyu yönelttik. 9 sorumuza yanıt aldık; kalan 6 soruyu ise ayrıntılı şekilde ben tekrar sordum" dedi.
'ABD'DE FETÖ, ALMANYA'DA PKK TEHLİKESİ VAR'
MİT'ten yurt dışındaki üyelikler konusunda destek istediklerini dile getiren Özel, "Bizim de kendisinden bir destek talebimiz oldu. CHP’nin yurt dışındaki ofislerine çok sayıda başvuru alıyoruz. Üye alımları sırasında CHP’ye FETÖ veya diğer terör örgütleri sızmasın diye MİT’ten istihbarat desteği istedik. Özellikle şimdi ABD’de çok sayıda eyalette CHP’ye temsilcilik açacağız. Orada ciddi bir risk var. Almanya’da da PKK tehlikesi var. Onların orada söylediği bir söz sonra partiye mal oluyor. O açıdan çok tehlikeli. Bu konuda yardım istedik. Onlar da büyük bir memnuniyetle buna yardımcı olabileceklerini söylediler. Böyle de güzel bir sonucu oldu görüşmemizin" şeklinde konuştu.
'MANSUR YAVAŞ İDDİASI GÜNDEME GELMEDİ'
Kübra Par'ın, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın MİT tarafından takibiyle ilgili bir iddia ortaya atılmıştı. Sizin de buna dair bir açıklamanız olmuştu. Bu konu gündeme geldi mi?" sorusuna Özel, "Yok, o konu gündeme gelmedi ama o konuyu daha öncesinde böyle bir çalışmalarının olmadığını, böyle bir görev tanımlarının olmadığını kendileri bana da Mansur Bey'e de iletmişti zaten. O yüzden dün bir daha o konuyu açmadık" yanıtı verdi.
'O İSİMLERİ GİZLİ TUTUYORUZ'
Toplantıya kimlerin katıldığı sorusu üzerine Özgür Özel, "O isimleri gizli tutuyoruz. Sadece Genel Sekreterimiz Selin Sayek Böke’nin adını verebilirim. Genel başkan yardımcıları bile kimin girdiğini bilmiyor. Onlara da 'Buradan bu isimler çıkarsa bir daha görev vermeyeceğim' dedim. Mahremiyete özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.
KALIN CHP GENEL MERKEZİ'NE GİTMİŞTİ
MİT Başkanı İbrahim Kalın ve beraberindeki heyet, Çarşamba günü CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Özel ve beraberindeki heyetle bir araya gelmişti.
Ziyarette MİT Başkanı İbrahim Kalın tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyete sunum yapılarak, terör örgütleri FETÖ, PKK/KCK ve DEAŞ ile sürdürülen mücadele üzerine bilgiler paylaşıldı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütlerine karşı izlediği mücadele stratejisi anlatıldı. MİT'in organize suçlar, siber casusluk, İKK, bölgesel çatışmalar, küresel tehditler gibi birçok çalışma alanına sahip olduğu, milli güvenliğin korunması için çalışma konuları üzerine yoğun bir mesai harcadığı vurgulandı. MİT'in, Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırında terör koridoru oluşturulmasına engel olmak için yürüttüğü çalışmalara da değinildi.