İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılara ve işgal politikasına devam edeceklerini duyurdu. X hesabından yayımladığı görüntülü mesajda, şiddetli saldırılar düzenledikleri güneydeki Refah ve Han Yunus kentlerini ayıran yeni bir koridor oluşturduklarını belirtti.
"Morag Koridoru" olarak isimlendirdiği hattın "ikinci Philadelphi Koridoru" olduğunu vurgulayan Netanyahu, "Bu gece Gazze Şeridi'nde vites yükselttik. İsrail ordusu toprakları ele geçiriyor, teröristleri vuruyor ve altyapıyı yok ediyor." ifadelerini kullandı.
Netanyahu, ayrıca Gazze’yi parçalara ayırdıklarını ve esirlerin kendilerine verilmesi için baskı yapacaklarını söyledi. "Onları geri getirmedikleri sürece, baskıyı daha da artıracağız." şeklinde konuştu.
İSRAİL SAVUNMA BAKANI KATZ, GAZZE’YE YÖNELİK SALDIRILARI GENİŞLETTİKLERİNİ AÇIKLADI
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, Gazze Şeridi’ndeki ateşkesi bozarak yeniden başlattıkları saldırıları genişlettiklerini duyurdu. Katz, saldırıların bu sabahtan itibaren daha geniş bir alanda gerçekleştirileceğini ve Gazze Şeridi'nde daha fazla toprak işgal etmeyi amaçladıklarını belirtti. Bu toprakların İsrail’in "güvenlik bölgesine" dahil edileceğini savundu.
İsrail ordusu, saldırıların yeniden başlamasıyla birlikte Refah kenti sakinlerine zorla göç ettirilmesi amacıyla "tahliye emirleri" yayımladı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başlamıştı.