Kısır yaparken lezzetli olmasını sağlamak artık sizin elinizde. Bu tariften sonra yapacağınız kısır çok lezzetli olacak.
Kısır, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, kısır yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır. İşte size lezzetli bir kısır tarifi ve ipuçları:
- 6 çay bardağı köftelik bulgur
- 4 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 bağ taze nane
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ taze soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi
Kısırın içine eklenen elma sirkesi, kısırın lezzetini arttırmaktadır.
Kısır tarifi için öncelikle bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerisine koyuyoruz. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyerek ellerimizi ıslatarak yoğurmaya başlıyoruz. Bulgurun şişmesini önlemek için ellerimizi ıslatmamız önemlidir. Bulgur iyice yoğrulduktan sonra nar ekşisi eklenir ve karıştırılır. Zeytinyağı, ince doğranmış maydanoz, nane ve soğan eklenerek karıştırılır.
Kısırın sunumu için yanında marul ile servis edebilirsiniz. Ayrıca kısırın yanına en iyi giden içecek Türk çayıdır. Kısır, çay eşliğinde servis edildiğinde lezzetini daha da arttırmaktadır. Ayrıca kısırı atıştırmalık olarak akşam yemeği öncesinde de tercih edebilirsiniz.