Karadeniz'de 1 Eylül'de başlayan balık av sezonu, 15 Nisan'da sona ererken, bölgedeki balıkçılar son yılların en bereketli sezonunu geride bırakmanın huzurunu yaşıyor.
Trabzon Balık Hali'nde şu sıralar tezgahları en çok mezgit, istavrit ve kültür balıkları süslüyor. Sezonun oldukça verimli geçtiğini belirten balıkçı Emin Avcı, "15 Nisan'a az kaldı, büyük tekneler limana çekildiği için balık miktarı yavaş yavaş azalıyor" dedi.
BALIK ÇEŞİTLİLİĞİ VE FİYATLAR
Tezgahlarda en çok istavrit (150 TL), mezgit (100-500 TL), barbun (150-400 TL) ve kültür balıklarından çipura (350 TL), levrek (350 TL), somon (250 TL) ile alabalık (200 TL) satılıyor. Avcı, "Son 15 yılın en güzel sezonu oldu. Balık hiç kesilmedi, vatandaş da bol bol balık yedi" ifadelerini kullandı.
Balıkçı esnafından Turgay Memiş ise sezonun son bir haftasına girildiğini vurgulayarak, "Bu sene bol palamut, ardından hamsi, istavrit ve mezgit büyük nimet oldu" diye konuştu. Memiş, önümüzdeki dönem için "Kıyı balıkçılığı başlayacak, mezgit ve istavrit bol olacak" öngörüsünde bulundu.
Balıkçılar, sezon boyunca en çok balığın Zonguldak ve Sinop açıklarından geldiğini, Trabzon'da ise hamsi ve mezgitin beklenen düzeyde görülmediğini belirtti. Bereketli sezonun ardından şimdi gözler bir sonraki av dönemine çevrildi.