İsrail'in, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması kapsamında bugün serbest bırakması gereken 620 Filistinli esirin teslimini, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun bu akşam düzenleyeceği "güvenlik toplantısının" bitimine kadar geciktireceği bildirildi.
İsrail devlet televizyonu KAN’ın İsrailli kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Tel Aviv yönetimi, Netanyahu’nun bu akşam İsrailli yetkililerle gerçekleştireceği toplantı sona erene kadar Filistinli esirleri serbest bırakmayacak.
İsrailli kaynaklar, Netanyahu’nun yapacağı toplantıda ateşkes anlaşmasının birinci aşamasının devamında atılacak adımları ve teslim edilecek 4 İsrailli esirin cenazelerinin durumunu ele alacağını aktardı. Filistinli esirlerin, toplantıdan çıkacak karara göre serbest bırakılacağı öne sürüldü.
HAMAS, İSRAİL’İN ANLAŞMAYI İHLAL ETTİĞİNİ AÇIKLADI
Hamas, esir takasının yedinci turunda İsrail’in Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını geciktirdiğini ve anlaşmaya aykırı hareket ettiğini duyurdu.
Hamas’a bağlı Esirler Medya Ofisi yetkililerinden Nahid el-Fahuri, İsrail’in Filistinli esirleri bırakma sürecini geciktirdiğini ve esir takası anlaşmasını ihlal ettiğini belirtti.
HAMAS, 6 İSRAİLLİ ESİRİ SERBEST BIRAKTI
Hamas, esir takasının yedinci turu kapsamında bugün Gazze Şeridi'nde tutulan 6 İsrailli esiri serbest bırakarak Uluslararası Kızılhaç ekiplerine teslim etti. Esirler, İsrail’e geçmiş bulunuyor.
Hamas’ın bugün serbest bıraktığı 6 İsrailli esire karşılık olarak İsrail’in de hapishanelerdeki 620 Filistinli esiri serbest bırakacağı açıklanmıştı.