Girişimci Emsal Özdemir, yediği yumurtaları beğenmeyince, eski bir tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine dönüştürdü ve organik yumurta üretmeye başladı. Özdemir yaptığı işten çok mutlu olduğunu vurgulayarak,” Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş, burada tavuklarla uğraşmak. Dedi.

“Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş, burada tavuklarla uğraşmak. Buraya geldiğimde insanlarla uğraşmanın stresini atıyorum. Burada gerçekten huzur buluyorum, buradan ayrılmak istemiyorum." Değerlendirmesinde bulunan Özdemir, Çiftliğindeki 500 tavuktan günde 400 civarında yumurta alıyor, bunları Amasya ve çevre illere pazarlıyor

Amasya'nın Taşova ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki girişimci Emsal Özdemir yaptığı açıklamada , "Burada tuğla üretimi yapan arkadaşlar iflas etmiş. Burayı alıp tavuk çiftliği kurmaya karar verdim.. Yediğimiz yumurtaların hiçbiri organik değildi ve doğal yollarla üretilmiyordu. İnsanlara gezen tavuktan organik yumurta hizmeti vermek için 500 tavuk, 20 horoz alarak üretime başladım. İşimden memnunum. Hayvanlara sevgi verdiğin müddetçe onlar da size sevgisini her şekilde yansıtıyor." diye konuştu.

Metruk binaların ekonomiye kazandırılması önemli

Metruk binaların ekonomiye kazandırılması gerektiğine işaret eden Özdemir, "Kullanılmayan tuğla fabrikasını tavuk çiftliğine çevirerek ekonomiye, çiftlikte doğal yumurta üreterek de insanların sağlığına katkı sağladığımı düşünüyorum. Uzun yıllar ticaretle uğraştım, şimdi hayvanlarla iç içeyim." dedi.

Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş

Özdemir, tavuk çiftliği için 20 bin lira harcadığını anlatarak, " Hayatım boyunca yaptığım en zevkli iş, burada tavuklarla uğraşmak. Buraya geldiğimde insanlarla uğraşmanın stresini atıyorum. Burada gerçekten huzur buluyorum, buradan ayrılmak istemiyorum." değerlendirmesinde bulundu. “