Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada Çin'in konsantrasyon kamplarında Müslüman Uygur Türklerine yaptığı işkencelere ve insanlık dışı muameledünyanın ve medyanın sessiz kaldığını kaydetti.

Dr. Fatih Erbakan, Doğu Türkistan'daki Çin Zulmü'ne tepkisini şu ifadelerle dile getirdi:
"Doğu Türkistan halkı yetmiş yılı aşkın bir süredir zulüm ve esaret altında adalet, hürriyet ve yaşam mücadelesi veriyor. Otuz milyondan fazla insan Müslüman olduğu için, Türk olduğu için apaçık bir şekilde zulme maruz kalıyor. Doğu Türkistan'da yıllardan beri inanç özgürlüğü ayaklar altına alınıyor, asimilasyon politikalarıyla insanlık ve tüm insani değerler yok sayılıyor. Ben Türk'üm, ben Müslümanım deyip de, Çin Yönetimi'nin eğitim kampları adını verdiği toplama kamplarına, işkence kamplarına inanmayıp, mazlumun imdadına koşmayanlara, her daim mazlumun yanında olduğumuz 1000 senelik şanlı tarihimizi hatırlatmak isteriz."

MEDYANIN DUYARSIZLIĞI ÇOK DAHA ACI

Erbakan, Türk medyasının Çin zulmüne duyarsız kalmasını eleştirerek şunları kaydetti: "Doğu Türkistan'da işkence görenler, katledilenler, kolu bacağı kesilip sokaklara atılanlar sokak hayvanları olsaydı, hayvan hakları koruyucuları sokaklara iner, tüm medya kuruluşları haber bültenlerinde bu olaylara saatlerce yer verirlerdi. Ne acı ve acımasız bir tablo ki; işkence gören, katledilen, toplama kamplarında kaybolup haber alınamayan canlılar Müslüman Türkler olunca herkes görmezden geliyor.

Tüm dünyaya her fırsatta İnsan Hakları dersi vermeye kalkan Batılı devletlerin yöneticileri ve medyası bu insanlık dramı karşısında sessiz kalarak gerçek zihniyetlerini ortaya koymaktadırlar. Fakat ağaca tırmanıp aşağı inemeyen bir kedinin haberini ana haber bülteninde dakikalarca veren Türk medyasının zulme ve tecavüze uğrayan otuz beş milyon Müslüman Türk kardeşimize bu kadar duyarsız kalması çok daha acıdır."

ZALİMİN ZULMÜNE 'DUR' DEMEK İNANCIMIZIN GEREĞİ

'Zalimin zulmüne karşı durmak bir insanlık görevidir ve inancımızın gereğidir' hatırlatmasında bulunan Erbakan; "En zor zamanlarda bile vatan, namus, din, bayrak için Kurtuluş Savaşı vermiş aziz milletimiz bu mezalime duyarsız kalamaz. Komünist Çin yönetimi, Türk kardeşlerimizin yaşadığı Doğu Türkistan topraklarında ölen veya öldürülen Müslümanların gömülmesine dahi izin vermiyor, naaşlarını yakıyor. " dedi.

ABD'NİN İKİYÜZLÜ 'UYGUR' POLİTİKASI

ABD'nin Uygur Türkleri konusundaki ikiyüzlülüğüne de değinen Fatih Erbakan "100 senedir tüm dünyada sayısız insanlık suçuna imza atan ABD Yönetimi'nin ve çeşitli ABD'li lobilerin Çin'le olan rekabetleri nedeniyle bu konuyu gayri samimi şekilde gündeme taşıma gayreti içinde olduğunun da farkındayız, ancak bu durum zulme ve açık şekilde işlenen insanlık suçlarına sessiz kalmamızı asla gerektirmez." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A 'DOĞU TÜRKİSTAN' ÇAĞRISI

Erbakan açıklamasının son bölümünde şunları söyledi: "Çin'in işkence kamplarıyla ilgili olarak 'Oralar eğitim kampı, biz insanlara eğitim veriyoruz, meslek öğretiyoruz' yalanına bazıları inanmak isteyebilirler ancak biz Milli Görüşçüler olarak dualarımızla ve tüm imkanlarımızla Doğu Türkistan'lı kardeşlerimizin yanındayız. Gelinen bu noktada tüm milletimizin, kamuoyu vicdanının ortak taleplerinin yetkili makamlarımız tarafından acilen dikkate alınması gereklidir. Devletimizin Doğu Türkistan'daki Müslüman Türk kardeşlerimizin tüm meşru haklarının güvence altına alınması için bir an önce harekete geçmesi gereklidir. Yeniden Refah Partisi olarak; Doğu Türkistan'da yaşanmakta olan insanlık dışı uygulamalara karşı başta hükümetimiz olmak üzere iktidar ortakları Ak Parti ve MHP yönetimlerini somut adımlar atmaya davet ediyoruz. Filistin'de yaşanan insanlık katliamına sessiz kalmayıp İsrail Devlet Başkanı'na 'One minute' diyen Sayın Cumhurbaşkanımız'dan Doğu Türkistan Müslümanlarının imdat çığlıkları karşısında da aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. "