İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU, MALİ DOSYADAN TUTUKLANIRKEN, KENT UZLAŞISI DOSYASINDAN SERBEST BIRAKILDI
İBB'ye yönelik soruşturmalar kapsamında 19 Mart sabahı gözaltına alınan İBB Başkanı ve CHP'in cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklandı. Hakimlik 'terör' soruşturmasında ise savcılığın tutuklama talebinin reddedilmesine karar verdi; zaten tutuklama kararı verildiği için bu suçlamadan adli kontrol de olmaksızın tahliye edilmesine hükmetti.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, BEYLİKDÜZÜ VE ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLARI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.
ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI RESUL EMRAH ŞAHAN’IN TUTUKLANMASININ ARDINDAN ŞİŞLİ BELEDİYESİNE KAYYUM ATANDI
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın, Anayasa'nın 127. maddesi ile Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gerekçesiyle 'geçici tedbir olarak' görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Bakanlık bu kapsamda 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45 ve 46. maddeleri gereğince Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'in İstanbul Valiliğince Şişli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.
BAKAN TUNÇ'TAN İBB’YE SORUŞTURMA AÇIKLAMASI: SÜRECİN TÜM YÖNLERİYLE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Tunç, "Yargısal süreçler, hukuk sistemimizde denetime açık şekilde ilerlemekte olup, ilgili soruşturmalar halen devam etmektedir. Yürütülen adli soruşturmayı bir 'siyasi soruşturma' olarak nitelendirmek yanlış olup, hukuki değerlendirmelerin siyasi zemine çekilmesi, kamuoyunda yanlış algıların oluşmasına neden olabilir" dedi.
TCMB VE BANKA MÜDÜRLERİ ARASINDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI ALINDI
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının yankıları sürüyor. Mahkemenin İmamoğlu hakkında tutuklama kararı vermesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yönetimi ve banka yöneticileriyle olağanüstü toplantı kararı aldı.
KATİL İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA CAN KAYBI 50 BİNİ AŞTI
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.
Son 24 saatte hastanelere 41 ölü ve 61 yaralı getirildiği kaydedildi. Hastanelere getirilen 41 cenazeden 39'unun İsrail'in düzenlediği yeni saldırılarda hayatını kaybettiği, 2'sinin ise enkaz altından çıkarıldığı aktarıldı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 50 bin 21'e, yaralı sayısının da 113 bin 274'e yükseldiği aktarıldı.
LÜBNAN ORDUSU: İSRAİL DÜNDEN BERİ ÜLKEYE YÖNELİK SALDIRILARIN DOZUNU ARTIRDI
Lübnan ordusunun X hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail, çeşitli iddialarla dünden bu yana ülkeye yönelik saldırıların dozunu artırdı.
Ülkenin güneyinde yer alan Litani Nehri'nin hem güneyi hem de kuzeyinin hedef alındığı saldırıların Bekaa bölgesine kadar uzandığı, vurulan noktalarda can kayıplarının yanı sıra büyük bir yıkımın yaşandığı aktarıldı.