Brezilya, Kolombiya'yı 1-0 Mağlup Etti: Davinson Sanchez'in Sakatlığı ve FIFA Kuralı Gündemde
2026 Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde Brezilya ve Kolombiya karşı karşıya geldi. Mücadele, Vinicius Junior'un attığı golle 1-0 Brezilya'nın galibiyetiyle sonuçlandı.
Kritik Pozisyon: Davinson Sanchez'in Sakatlanması
Maçın dikkat çeken anlarından biri, Galatasaray'ın yıldız stoperi Davinson Sanchez'in Brezilya kalecisi Alisson Becker ile çarpışması oldu. Çarpışmanın ardından kafasına darbe alan Sanchez, doktorların müdahalesi sonrası oyuna devam edemedi ve yerine Carlos Cuesta girdi. Oyundan çıkarılmasına sinirlenen 28 yaşındaki savunmacı, teknik ekibe tepki gösterdi.
FIFA Kuralı Devreye Girdi: Paraguay Maçına Çıkamayacak
FIFA'nın kafa travması geçiren oyuncular için getirdiği 7 günlük zorunlu dinlenme kuralı nedeniyle Sanchez, 26 Mart Çarşamba günü oynanacak Kolombiya-Paraguay maçında forma giyemeyecek. Kural gereği, 20 Mart'ta sakatlanan oyuncunun 27 Mart'a kadar sahalara dönmesi yasak.
Sağlık Durumu ve Galatasaray'a Dönüş
Sanchez'in yapılan sağlık kontrollerinde ciddi bir sorun tespit edilmedi. Kolombiya Milli Takımı ile antrenmanlara çıkan stoperin, Türkiye'ye dönerek Galatasaray'la çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.
Brezilya'dan Alisson Kararı
Öte yandan, Brezilya da Alisson Becker'i Liverpool'a erken göndererek, kulübünün hazırlıklarına katılmasına izin verdi.