Sindirimi düzenlemeye yardım eder.
Ölçülü tüketildiğinde kan şekerini dengeler.
Kansere, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
Hafızayı güçlendirir.
Kansızlığa iyi gelir.
İçindeki kalsiyum sayesinde kemik gelişimini destekler.
Stres, uykusuzluk gibi sorunlara yardımcı olur.
Beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağlar.
Kronik hastalık oluşma risklerini azaltır.
Demir eksikliğini engeller.
İçeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde tokluk hissi oluşur.
Kas krampları ve kas ağrılarına iyi gelir.
Vücudu zararlı bakterilerden ve mikroplardan temizler.
İçinde bulunan magnezyum minerali sayesinde vücutta oluşabilecek enfeksiyonların oranını azaltır.
Kemik erimesi ve yumuşamasına iyi gelir.
Alerji hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Hafıza kaybının önlenmesine karşı faydalı olduğu bilinmektedir.
A vitamini sayesinde göz sağlığını güçlendirir.
Düşük kalorisi sayesinde kilo vermeye yardımcıdır.
Hurma, gebeliğin son birkaç haftasında günde 7 adet tüketildiğinde, vücudu normal doğum sürecine hazırlayabilir.
Resûlûllah (s.a.v) Efendimiz - "Kadınlarınıza loğusa döneminde hurma yediriniz. Kim loğusalığında hurma yerse onun çocuğu akıllı ve ağırbaşlı olur buyurmuştur.
Abdullah İbnu Ebi Talha`yı doğduğu zaman Resulullah (SAV)`a götürdüm. Bebek bir bez içerisinde idi. Vardığımızda Resulullah (SAV) devesine katran sürüyordu. "Beraberinde hurma da getirdin mi?" diye sordu, "Evet" dedim ve birkaç tane hurma verdim. Onları ağzında çiğnedi, sonra çocuğun ağzını açtı. Ağzına tükrüğü püskürttü. Bebek, yalamaya başladı. Bunun üzerine Resulullah (SAV) "Ensar`ın hurma sevgisine bakın (doğar doğmaz başlıyor)" diye latife etti ve çocuğu Abdullah diye isimledi. (Ravi : Enes (R.A)) (Hadisin metni; Müslim`deki metindir.)