Bu lezzetli tarif, patates kızartmasının sağlıklı ve pratik bir alternatifi olarak öne çıkıyor. Hem evde hem de misafirlerinize sunabileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte fırında çıtır çıtır patates kızartması tarifi ve yapımıyla ilgili bilmeniz gerekenler.
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
Yapılışı:
1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Patatesleri ince dilimler halinde kesin ve bir kaseye alın.
3. Üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve toz sarımsak ekleyerek güzelce karıştırın.
4. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
5. Patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış fırında patates dilimleri altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
7. Fırından çıkardığınız çıtır çıtır patates kızartmalarını sıcak servis yapın.