TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni eleştirdi. 

Savunma sanayi destekleme fonu için 100 bin lira ve üzeri limite sahip kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınmasını içeren düzenlemeyi eleştiren Yeniden Refah Lideri Erbakan, "Savunma sanayiini destekleyeceğiz diye tutarı 70 milyar lira seviyesinde olan yeni bir vergi paketi yürürlüğe konulmak istendi. Zaten uçan kuştan vergi aldıkları yetmiyormuş gibi efendim 'dronlardan vergi alacağım. Küçük motorlu motosikletlerden ilave vergi alacağım, skuterlardan vergi alacağım, vatandaşın kol saatinden, 5 bin liranın üzerinde değeri olan kol saatinden vergi alacağım ve hatta dünyada bir ilk olarak kredi kartı limitinden vergi alacağım.' Bu nasıl bir mantıktır, nasıl bir anlayıştır?" dedi. 

"ŞANS OYUNLARINDAN SAVUNMA SANAYİNE AKTARILAN PAY NEDEN YÜZDE 20’DEN YÜZDE 10’A DÜŞTÜ?

Yeniden Refah Lideri Erbakan 10 ay önce şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan payın yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldüğünü hatırlattı.

Hükümetin önceliğinin millet değil imtiyazlılar olduğunu söyleyen Erbakan şöye konuştu, "Bundan 10 ay önce Cumhurbaşkanı kararıyla Milli Piyango ve şans oyunlarından savunma sanayine aktarılan pay yüzde 20'den yüzde 10'a düşürüldü. Yani savunma sanayine aktarılacak 66 milyardan 33 milyara düşürülüyor. Neden böyle? Bu Milli Piyango'yu özelleştirmeyle alan imtiyazlı holding savunma sanayiine fazla parar vermesin, ondan fazla para kesilmesin.

ŞANS OYUNLARINDAN MİLLİ PİYANGO'DAN GELEN PARAYI NİYE YARI YARIYA DÜŞÜRDÜNÜZ?

Biz yıllardır iktidarı eleştirdiğimiz gibi önce millet anlayışı yerine önce imtiyazılar anlayışıyla hareket ediyorsunuz. Madem savunma sanayiine para lazımdı bu şans oyunlarından Milli Piyango'dan gelen imkanı niye yarı yarıya düşürdünüz?

"BU SİSTEMİN ADI BORÇ, FAİZ, ZAM, VERGİ EKONOMİSİDİR"

Faatih Erbakan ekonomideki gider kalemlerini faiz, israf, imtiyazlı holdinglerin ve kur korumalı mevduatın oluşturduğunu belirterek, "Gelir kalemleri de yeniden borç almak, devlet varlıklarını satmak ve zamla, vergiyle millete ilave yük yüklemek. Bu sistemin adı borç, faiz, zam, vergi ekonomisidir." diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ