Glutensiz tatlılar yapılabilir. Canınız tatlı istediğinde kendinize ket vurmayın. Hem çok az malzeme ve kısa bir zaman içerisinde istediğiniz tatlıları kaşıklayabilirsiniz. Peki "Glutensiz tatlılar nelerdir? En basit glutensiz tatlı tarifi hangisidir? İşte Gluten-free tatlı tarifleri...


Glutensiz Puding Yapımı! Glutensiz Puding Malzemeleri Nelerdir?


- 1 adet yumurta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı glutensiz un
- 3 yemek kaşığı şeker
- Göz kararı tereyağı


Glutensiz Puding Nasıl Yapılır?
Glutensiz puding yapımı için öncelikle tereyağı dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alın. Bu malzemeleri kısık ateşte karıştırın.
Puding karışımı kaynamadan hemen önce biraz tereyağı ekleyin ve iyice eriyene kadar karıştırın. İlk sıcağı çıktıktan sonra kaplara boşaltın ve buzdolabına alın.
Glutensiz pudingi çeşitli meyveler, fıstık, fındıkla servis edebilirsiniz.


Glutensiz Revani Yapımı! Glutensiz Revani Malzemeleri Nelerdir?


Glutensiz Revani Hamuru Malzemeleri!
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı glutensiz irmik
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 paket kabartma tozu
Glutensiz Revani Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu

Glutensiz Revani
Glutensiz Revani Nasıl Yapılır?
Revani hamuru için gereken tüm malzemeleri karıştırın ve yoğurun. Bu harç yumuşak ve homojen bir kıvama geldiğinde fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılan fırında 180°C’de üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Şerbet malzemeleri karıştırın ve pişirin. Püf noktası burada saklı. Revani soğuduktan sonra şerbet dökecekseniz şerbet sıcak olmalı. Eğer revani sıcakken şerbet dökecekseniz de şerbet soğumuş olmalı.


Glutensiz Cheesecake Yapımı! Glutensiz Cheesecake Tarifi Malzemeleri Nelerdir?


- 1 paket labne peyniri
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Glutensiz Cheesecake Tabanı İçin Malzemeler
- 6 adet glutensiz bisküvi
- 1 yemek kaşığı süt

Glutensiz cheesecake
Glutensiz Cheesecake Nasıl Yapılır?


Glutensiz cheesecake tarifine öncelikle cheesecake tabanını hazırlayarak başlanır. Aldığıız glutensiz bisküvileri mikserden geçirip ve sütle karıştırın ve eşit olarak paylaştıracak şekilde iki bardağa doldurun. Şimdi cheesecake tabanınız tamamdır.
Sonra da labne, bal ve limon suyunu homojen bir görünüm kazanana kadar karıştırın ve bardaklardaki bisküvilerin üzerine eşit şekilde dökün. Son olarak da istediğiniz dondurulmuş meyvelerle bardakları süsleyip servis yapabilirsiniz. 

Kaynak: Derya Sarıtepeci