Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesiyle hayata geçirilen İŞKUR Gençlik Programı’nın İş Pozitif projesine dahil edilmesiyle birlikte, 1 milyondan fazla kadının istihdama kazandırıldığını ve 656 bin 143 kadının doğrudan iş sahibi olmasına aracılık ettiklerini belirtti.

Bakan Işıkhan, AK Parti Beykoz İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "Vefa İftarı" programında yaptığı konuşmada, ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunu pekiştirdiğini ifade etti. AK Parti'nin, millete hizmet anlayışıyla çıktığı yolda, yalnızca eser ve hizmet siyasetiyle değil, vefaya verdiği önemle de farkını ortaya koyduğunu vurguladı.

Türkiye’yi her alanda daha ileriye taşıma kararlılığıyla çalıştıklarını dile getiren Işıkhan, "Bu zamana kadar nice zorlu yolları birlikte aştık, bundan sonra da aynı azimle yol yürümeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Işıkhan: 1 milyondan fazla kadının istihdamına katkıda bulunduk

“HER TÜRLÜ BEDELE RAĞMEN MİLLETE HİZMET ETTİK”

23 yıldır hiçbir engele boyun eğmediklerine dikkati çeken Işıkhan, "Her 10 yılda bir devletle milletin arasına duvar örmeye çalışanlara karşı, devleti milletin hizmetinde bir araç haline getirmek için bedeller ödedik. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Bu yolda engel çıkarmaya çalışanların ise sonunda kendi kazdıkları çukura düştüğüne hep birlikte şahit olduk." değerlendirmesinde bulundu.

İSTİHDAMDA TARİHİ ZİRVE, İŞSİZLİKTE EN DÜŞÜK SEVİYE

Türkiye'nin ekonomik anlamda da büyük bir dönüşüm sürecinden geçtiğini ifade eden Bakan Işıkhan, TÜİK verilerine göre 2024 yılı iş gücü istatistiklerinin tarihi zirveleri işaret ettiğini, işsizlik oranının ise son 12 yılın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.

"2024 yılında işsizlik oranımız, bir önceki yıla göre 0,7 puan azalarak yüzde 8,7’ye geriledi. Bu oran, Orta Vadeli Program’da öngördüğümüz yüzde 9,3 seviyesinin de altına inmiş oldu. Bu da uyguladığımız güçlü ekonomik politikaların olumlu sonuçlarını gözler önüne seriyor." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan: 1 milyondan fazla kadının istihdamına katkıda bulunduk

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI ARTIRARAK ÜLKEMİZİN EKONOMİK GÜCÜNE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Işıkhan, istihdam sayısının ise 988 bin kişi artarak 32 milyon 620 bine yükseldiğinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"İşgücümüz 837 bin kişi artarak 35 milyon 733 bine ulaştı. İstihdam oranımız 1,2 puan artarak yüzde 49,5'e, iş gücüne katılım oranımız ise 0,9 puan artarak yüzde 54,2'ye çıkardık. Kadınları iş gücüne kazandırma noktasında da büyük bir başarıya imza attık. Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle hayata geçirdiğimiz, İŞKUR Gençlik Programı'nın da dahil olmasıyla, İş Pozitif kapsamında 1 milyondan fazla kadının istihdama, 656 bin 143 kadının ise doğrudan işe yerleştirilmesine aracılık ettik. 50 bin 568 kadını, Kadın İstihdamı için Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP), İşbaşı Eğitim Programımız ve Mesleki Eğitim Kursları kapsamında destekledik. 110 bin kadını, Toplum Yararına Programlar aracılığıyla çalışma hayatına dahil ettik. 150 bin kadının İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında mesleki beceriler kazanmasını sağladık. 46 bin kadının İŞKUR Gençlik Programı ile çalışma hayatına hazırladık. Bu rakamlar, AK Parti olarak sosyal devlet anlayışımızın ve istihdamı önceleyen politikalarımızın bir göstergesidir. Kadınların iş gücüne katılımını artırarak ülkemizin ekonomik gücüne güç katmaya devam edeceğiz."

İsrail'in Gazze'deki zulmünün mübarek günlerde arşa çıktığını ifade eden Işıkhan, gözünü kan bürümüş İsrail'in adeta bir cinnet haliyle Gazze'de hiçbir insana yaşam hakkı tanımadığını vurguladı.

Programa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, milletvekilleri ve AK Parti teşkilat mensupları ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA