Yeni Sağlık Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete yayımlanan atama kararları ile duyuruldu. Peki “Yeni Sağlık Bakanı kimdir, nerelidir 2024?” İşte araştırılan soruların yanıtları…

YENİ SAĞLIK BAKANI KİMDİR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu getirildi. Peki “Prof. Dr. Kemal Memişoğlu kimdir, nerelidir?” İşte detaylar!

PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU KİMDİR?

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, 1966'da Trabzon'da doğmuştur ancak aslen Rizelidir.

Memişoğlu, 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 1995 yılında Genel Cerrahi Uzmanlığını alan Memişoğlu, 1996-1998 yılları arasında SSK Konya Ereğli Hastanesi, PTT Hastanesi ve Bursa Askeri Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görevlerini yerine getirdi.

Memişoğlu, 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Başasistanlık görevini yaptı. Memişoğlu, 2002 yılı sonunda PTT Hastanesine Başhekim olarak atandı, 2008 yılında Genel Cerrahi Doçenti oldu.

Beykent Üniversitesinde 2007'da başladığı Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini 2009'da bitiren Memişoğlu, 2002-2012 yılları arasında İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. Kasım 2012'de İstanbul Anadolu Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine Tıbbi Hizmetler Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Memişoğlu, Mayıs 2014'te aynı Birliğin Genel Sekreteri oldu. Prof. Dr. Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Fatih Sultan Mehmet Sağlık Uygulama Araştırma Merkezine 2016 yılında da Genel Cerrahi Öğretim Üyesi olarak Profesör kadrosuna getirildi.

PROF. DR. KEMAL MEMİŞOĞLU EVLİ Mİ?

Memişoğlu, 2016 yılının Ekim ayından bu yana İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürütmekteydi. 2024 yılında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Sağlık Bakanlığı görevine atandı. Ayrıca Memişoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: istiklal.com.tr