Asgari ücrete ara zammın yapılıp yapılmayacağını milyonlarca kişi sorguluyor. Temmuz ayında zam yapılacak mı sorusu gündemde yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikinci zamma dair açıklamalarda bulunmuştu. Peki “Asgari ücrete ara zam var mı 2024? Asgari ücrete zam gelecek mi?” İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar…

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI 2024?

Asgari ücretle çalışan milyonları aşkın vatandaş bu yıl ara zammın olup olmayacağını yakından takip ediyor. Asgari ücret son olarak 2023 yılının Aralık ayında yapılan görüşmelerin ardından yüzde 49 artırılarak 17 bin 2 liraya çıkarılmıştı. Ara zam tartışmaları devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, asgari ücret zammıyla ilgili yöneltilen sorulara ekonomik verilerin iyi gittiğini vurgulayarak " Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok” diye konuşmuştu.

Aralık ayında yapılan çalışmalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 2024 yılı için net 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini bildirdi.

Kaynak: istiklal.com.tr