İddialara göre, İstanbul'da Cumhur İttifakı adayına karşı 'kaybettirme' politikası izlendiği suçlamalarıyla başlayan süreç, parti içinde istifa dalgasına dönüştü.

Yeniden Refah Partisi, özellikle İstanbul'da ve diğer bazı illerde AK Parti ile ittifak yapma talebini olumsuz karşılayınca parti içinde tepkiler arttı. İstifaların yanı sıra, parti içinden önemli isimlerin de eleştirileri gündeme geldi.

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun YRP'den istifa ederek AK Parti'ye geçmesiyle başlayan süreçte, parti içinden birçok ismin AK Parti'ye katılması dikkat çekti. Bununla birlikte, parti içinde yaşanan ayrışmalar ve tepkiler artarak devam etti.

Parti yönetimine sert tepki gösteren Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, Murat Kurum'u destekleyeceğini açıklaması üzerine disiplin kuruluna sevk edildi. Ayrıca, Yeniden Refah Partisi'nin kurucularından Mahmud Altunsoy, parti yönetimini eleştirerek büyükşehirlerde aday göstermenin yanlış olduğunu belirtti ve hatta partinin reklam kampanyasını CHP teşkilatının yaptırdığını iddia etti.

Eski Milletvekili Hasan Hüseyin Ceylan da YRP'nin 'kaybettirme stratejisini' eleştiren isimlerden biri oldu. Ceylan, Milli Görüş'ün temsilcisinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum'a destek verilmesi çağrısı yaptı.

Parti içinde yaşanan gerginliklerle ilgili olarak Milli Görüş'e yakın isimlerden Fehmi Çalmuk, Fatih Erbakan'ın parti içinde büyük baskı altında olduğunu ve Cumhur İttifakı içinde kalmak istemesine rağmen parti içindeki 'aile yapısı' nedeniyle bu yönde davranmak zorunda kaldığını öne sürdü.

Son olarak, parti içi kulislerden gelen iddialara göre Fatih Erbakan, Mehmet Altınöz'e çekilme teklifinde bulundu ancak Altınöz'ün bu teklifi reddettiği ve bazı Erbakan aile fertlerinin de Altınöz'den yana tavır aldığı belirtildi. Bu durum, parti içindeki gerginliğin daha da artmasına neden oldu.

Editör: Gülsena Afra ERSAN