Yerli ve Milli imkanlarla geliştirilen Atmaca Gemisavar Füzesi dünyanın en iyisi olacak...
"Yerli ve Milli" üretimi destekleyerek atağa kalkan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine onlarca yerli silah, Silahlı İHA, Taarruz Helikopteri ATAK dahil bir çok projeyi envanterine dahil ederken, dünyanın en gelişmiş gemisavarı olacak Atmaca'nın çalışmaları sürüyor.
Yerli insansız hava aracı (İHA) Bayraktar TB2'nin silahlandırılmasıyla beraber bu alanda dünyadaki ilk 5 ülkeden biri konumuna gelen Türkiye, Savunma Sanayiinde gerçekleştirdiği yeni ve yerli projelerle tüm dünyada adından söz ettiriyor.
Atmaca gemisavar füzesiyle ilgili çalışmalar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Araştırma Merkezi Komutanlığı (ARMERKOM)'da uzun süren çalışmalarının sonucunda 2009 yılında ROKETSAN ile sözleşmenin imzalanmasının ardından başladı.
DÜNYAMIN EN GELİŞMİŞ GEMİSAVARI
Dünyanın en gelişmiş gemisavar füzelerinden biri olacak olan Atmaca rakipleri Exocet ve Harpoon füzelerinden daha üstün özelliklere sahip.
HEDEF GÜNCELLEMESİ YAPILABİLECEK
Atmaca füzesi denizde asgari 200 km uzaklıktaki hedefleri vurabilecek ve Data-link donanımına da sahip olacak. Bunun beraber ATMACA seyir halindeyken uzaktan hedef güncellemesine izin verecek. Atmaca'nın yalnızca gemiden gemiye değil, gemiden karaya da fırlatılabilecek şekilde geliştirilmesi planlanıyor.
Atmaca Füzesi savaş gemilerini ve diğer transport gemilerini vurmak için güdüm teknolojisini kullanacak ve donanmaya yeni bir saldırı sistemi kazandıracak.
ATMACA NE ZAMAN ENVANTERE GİRECEK?
Deniz Kuvvetleri için çok kritik bir öneme sahip olan Atmaca'nın yıl sonuna kadar TSK'nın envanterine girmesi bekleniyor.