TBMM Genel Kurulu'nda bugünkü oturum, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında yaşanan gerginlikle gündeme geldi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, CHP'nin Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e neden sahip çıkmadığını sorgulayarak tartışmayı başlattı. Baykan'ın bu sözleri, CHP milletvekillerinin tepkisini çekti.
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, elindeki kolonyayı AK Parti sıralarına doğru fırlatarak gerginliği tırmandırdı. Bu hareketin ardından iki parti milletvekilleri arasında arbede yaşandı. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, yaşanan gerginlik üzerine oturuma ara verdi.
Yaşanan olay, TBMM'deki siyasi gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi. Kolonyalı tartışma, sosyal medyada da geniş yankı bulurken, siyasi partiler arasındaki diyalog eksikliği bir kez daha tartışma konusu oldu. Oturumun ne zaman yeniden başlayacağı ise henüz belirlenmedi.