Hem yiyecek hem de içecek ürünlerinin hangilerinin boykot ürünleri olduğu vatandaşların gündemini oluşturuyor. Türkiye'de boykot ürünleri olduğu kadar boykot olmayan ürünlerin de satışı yapılmaktadır.  Ancak vatandaşlar çok fazla tükettiği markaların boykot ürünü olup olmadığına ayrı özen gösteriyor. Özellikle Superfesh ürünlerinin Türk malı mı yoksa İsrail mali mı olduğu üzerinde farklı düşünceler yer alıyor. Peki "Superfresh boykot ürünü mü? " İşte ayrıntılar...


SUPERFRESH BOYKOT ÜRÜNÜ MÜ?


Superfresh'in İsrail malı olup olmadığı merak ediliyor. Superfresh'in doğrudan İsrail ile bir bağına rastlanılmamıştır. Türk tüketicisini ''dondurulmuş gıda ürünü'' ile tanıştıran ve kurulduğu günden bu zamana kadar pek çok ilke imza atan Kerevitaş, bugün SuperFresh markası ile 400'ün üzerindeki ürünüyle dondurulmuş gıda pazarının en zengin ürün portföyüne sahip şirketidir. Kerevitaş, Ülker'in de sahibi olan Yıldız Holding bünyesinde bulunmaktadır.

superfresh boykot mu

SUPERFRESH KİME AİT?

Kerevitaş, 1990 yılında SuperFresh markası ile meyve&sebze, su ürünleri ve pizza çeşitleriyle perakende pazarına giren ilk firmadır.  Türk tüketicisini, o zamanlar için son derece yenilikçi anlamlar taşıyan 'dondurulmuş ürün kavramı' ile tanıştırdı. SuperFresh, birkaç sene içinde sektörünün ilk dondurulmuş milföy ve börek çeşitlerini de ürün gamına eklemiştir. SuperFresh dondurulmuş ürün kategorilerinin tümünde zengin ürünlere sahiptir.

1993 yılında benzer ürün gruplarını genişleterek ton balığı konservesini pazara sunan SuperFresh, 1994 yılında ‘ilk konserve mısır’ ile raflardaki yerini almıştır. Ardından toprak konserve ürünleri ve hazır yemek çeşitleri ile ürün grubunu zenginleştirmiştir. Firmanın sektördeki tutumu çok katıdır. Yenilikçi tutumu, kalite ve hijyene verdiği önem SuperFresh’i sektörün önemli markası haline getirmiştir. Superfresh ile Türk tüketicisi dondurulmuş sebzelerden pizzaya, milföyden konserve mısıra kadar birçok ürünü ilk kez SuperFresh markası ile tatmıştır.

Superfresh Türk malı mı

Kerevitaş bugün dondurulmuş gıda ürünlerinin üretimini Bursa’da Akçalar Mahallesi’ndeki 131.000 m2 açık alan üzerine kurulu 43.000 m2 kapalı alanda konumlanan ve 6 ana üretim tesisinden oluşan fabrikası ile Afyon Emirdağ’da bulunan 253.000 m2 açık alan üzerine kurulu 33.000 m2 kapalı alanda yer alan fabrikasında ve gerçekleştiriyor.

Kerevitaş, 2017 yılında Besler Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. de bulunan payların tamamını satın almasıyla birlikte faaliyet alanını bitkisel yağ ve margarin üretimi ve pazarlamasını da içerecek şekilde genişletmiştir. 1992 yılında İstanbul'da 90.000 m2 'lik bir alan üzerinde kuruluş çalışmalarına başlanan Kurtköy Yağ fabrikası, 1994 yılında devreye alınarak, başta Yemeklik Likit Yağlar ve Gıda Sanayi için endüstriyel margarin üretmeye başladı.

1995 yılına gelindiğinde Kahvaltılık Margarin üretimini yaparak, ürün portföyünü tamamlayan işletme, ürettiği ürünlerinin güvenilirliği; satış ve pazarlama faaliyetlerinin geniş bir tabana yayılması ile üretim kapasitesini hızla artırmıştır. 

Kaynak: Derya Sarıtepeci