Denizli Lokantacılar Odası Başkanı Osman Üçgül, gecenin geç saatlerinde standt kurup yemek satan kişilerin hijyen ve kalite kontrol şartlarına uymayabileceğini söyleyerek buralardan hizmey alınmaması gerektiğini söyledi.
Üçgül, bu tip yerlerin hem halk sağlığını tehlikeye atabileceğini, hem de yasal düzenlemelere aykırı olduğunu belirterek, yetkili kurumların seyyar satıcılar üzerinde drnetimleri daha da sıkılaştırıp idari lara cezalarının caydırıcı konumda olması getektiğini savundu. Başkan Üçgül, yapılacak bu denetimler hem halk sağlığını tehlikelerden korumuş olacak hem de düzenli faaliyet gösteren işyerlerinin de haksız rekabetten korunmasına yardımcı olacağını belirtti. Üçgül, “Şehrimizin önemli caddelerinde özellikle akşam saatlerinde sağlıksız, hijyenden uzak şekilde yemekler hazırlanmaktadır. Kayıt dışı olarak hizmet veren bu yerler de yaşanacak olan bir zehirlenme gibi olaylara karşıda tedbirler almalıyız. Kayıt dışı olduğu için yeterli denetim olmamaktadır. Bu sebeple muhtemel bir zehirlenme veya ölümle sonuçlanacak zehirlenmelerde, takdir edersiniz ki kayıt dışı olan ve denetim yapılmayan bir işletmeyi sorumlu tutmak daha zor olmaktadır. Bu sebeple öncelikle vatandaşlarımıza sesleniyoruz, bu tip yerlerden yemek yemeğin, ayrıca bu işin hem vebal kısmı var, hem devlete karşı işlenen suç kısmı da var. Bir işletme vergi, Bağ-Kur, SSK gibi birçok kuruma bağlı ve ödeme yaparken, bu işletmeler kayıt dışı çalışmakta ve vatandaşlarımızda bu suça ortak olmaktadır. Denetimler konusunda sorumlu kurum il müdürlüklerimiz, belediyelerimiz, kayıt dışı olarak, sağlıksız ortamlarda, bu işleri yapan kişileri denetlemeli ve caydırıcı tedbirler almalıdır. Vatandaşlarımızın sağlığını hep birlikte korumalı ve kötü olaylarla karşılaşmadan önce önlemlerimizi hep birlikte almalıyız” dedi.