Noodle pek çok kişinin sevdiği bir yemektir. Farklı soslar ile satılan hazır noodle yemek isteyenler, bu ürünlere marketlerden, internetten kolaylıkla ulaşabilirler. Hazır bir yemek olduğu için yapımı da bir o kadar kolay oluyor. Ancak her hazır gıdanın bilinen bazı zararları vardır. Peki “Noodle'nin zararı var mı? Noodle'nin ne zararı var?” İşte ayrıntılar…
NOODLE ZARARLI MI? HAZIR NOODLE ZARARLARI NELERDİR?
Hazır noodle yüksek sodyum, trans yağlar ve çeşitli katkı maddeleri içeriyor. Bundan dolayı da sık sık noodle yemek uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunlar arasında yüksek tansiyon, obezite, kalp hastalıkları ve besin eksiklikleri gelmektedir. Bu nedenle noodle tüketirken dikkatli olunması gerekir.
NOODLE NEDEN ZARARLI?
Hazır noodle paketlerinin içinde genellikle lezzeti artırmak ve raf ömrünü uzatmak amacıyla yüksek miktarda sodyum vardır. Fazla sodyum tüketimi, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları ve böbrek hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunların oluşmasına neden olur. Bunun dışında trans yağ ve koruyucular da bulunur. Noodle’ın ambalajlı versiyonları, uzun süre dayanabilmesi için çeşitli koruyucu maddeler içerir. Bu maddeler vücutta iltihaplanmaya yol açabilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabiliyor.
Son olarak da hazır noodle düşük besin değerine dahiptir. Noodle, çoğunlukla boş kalori kaynağıdır. Lif, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olmayan bu yiyecek, enerji verir ancak vücut için gerekli besin ögelerini sağlamaz.
HAZIR NOODLE ZARARLARI
Hazır noodle’ın içerdiği maddelerin yol açabileceği sağlık zararlarının bazıları aşağıdaki gibidir.
- Yüksek sodyum içeriği
- Katkı maddeleri ve koruyucular
- Trans yağlar
- Düşük besin değeri
- Kan şekerinde ani yükselmeler
- Obezite riski
- Kalp hastalıkları riski
- Yüksek tansiyon riski
- Böbrek rahatsızlıkları riski
- Kanserojen madde riski
- Sindirim sorunları
HAFTADA 1 KEZ NOODLE YEMEK ZARARLI MI?
Yüksek sodyum, trans yağlar ve çeşitli katkı maddeleri içermesi nedeniyle, sık sık noodle yemek uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu sorunlar arasında yüksek tansiyon, obezite, kalp hastalıkları ve besin eksiklikleri yer alır. Bu nedenle noodle tüketirken dikkatli olmak önemlidir. Uzmanlar, hazır noodle eriştelerini haftada 2’den fazla tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor.